5f2d30fa05d9010e180815f2
Hood By Air utvalda att gästa nästa Pitti Uomo-mässa


Det amerikanska märket har tillsammans med Marni handplockats som gästdesigner till Pitti Uomo i januari.

 

 

Två gånger om året äger världens största event för dressat herrmode rum i Florens, Italien. Mässan, som går under namnet Pitti Uomo, är mer eller mindre en sammanstrålning av världens mest välklädda män blandat med representanter för producenter, återförsäljare och annat branschfolk. Den här gången har arrangörerna stått för ett något otippat men ytterst spännande drag – utöver kommande mässas officiella gästdesigner Marni har man även valt att bjuda in det New York-baserade streetwear-märket Hood By Air.

 

 

Hood By Air är en sann framgångssaga. Sedan Shyne Oliver tillsammans med Raul Lopez startade verksamheten genom att släppa ett par t-shirts och sweatshirts 2006 har märket snabbt växt sig stora. Numera har man hunnit samla ihop en minst sagt celeber fanbase – Kanye West, Kendrick Lamar, Rihanna och Ciara har alla talat sig varma om eller synts i produkter från märket. Ett annat exempel är A$AP Rocky som tog sin uppskattning ett steg längre och agerade modell på en av märkets visningar 2013.

 

 

Nu får Hood By Air alltså chansen att synas på världens största modeevent, som är planerat att gå av stapeln i Florens 13–16 januari 2015. Förutom att det är en god chans för märket att synas i ett nytt forum är det roligt att se att även mer traditionella modeintressenter låter sig inspireras av all high fashion-streetwear som finns i dag.

 

 

// David Melander

 

 

HBA-2

 Publicerat:
RedaktionenNULL