Black Friday har länge varit en dag av shopping och erbjudanden. 

Med lockande erbjudanden och stora rabatter är Black Friday passade för såväl män som kvinnor att planerar och uppdatera sin garderob utan att spendera stora summor pengar.

Men i takt med att digitala lösningar tar över marknaden står många inför valet: ska man trängas i butiker eller klicka hem fynden från soffan? Denna fråga blir alltmer relevant när Black Friday närmar sig. Låt oss dyka in i den ständiga tävlingen mellan online och fysisk shopping under denna hektiska handelsdag.

Bekvämt att handla online

Den första stora skillnaden mellan online och fysisk shopping är användarupplevelsen. Online-shopping erbjuder en bekvämlighet som är svårslagen. Man kan enkelt bläddra igenom hundratals produkter på skärmen, filtrera enligt specifika önskemål och göra köp med några få klick.

Exempelvis finns många bra rabatter att visa på Boozt Black Friday erbjudanden.

Under Black Friday, då stress och trängsel är på topp i fysiska butiker, framstår möjligheten att handla i lugn och ro online ännu mer attraktiv.

Skillnader på prissättning i butik och online

Traditionellt har Black Friday varit känt för sina lockpriser och erbjudanden i fysiska butiker, men nuförtiden konkurrerar onlinehandeln med minst lika imponerande rabatter. E-handlare använder ofta tidsbegränsade erbjudanden eller exklusiva online-kuponger för att locka konsumenter. 

Dock kan fysiska butiker ibland erbjuda specialartiklar som inte finns tillgängliga online, vilket skapar en unik köpupplevelse för den som är villig att ge sig ut.

Faktum är att majoriteten av personer som handlar och letar efter varor på Black Friday gör det online.

Testa varorna i butik

En betydande fördel med fysisk shopping är möjligheten att se, känna och prova produkterna. Under Black Friday kan denna direktkontakt med produkten vara avgörande, särskilt för de som är tveksamma till storlekar och är noga med en korrekt passform som kan variera stort mellan olika märken. Dessutom är shopping för många en social händelse, en ursäkt för att umgås med vänner och familj.

Lager och tillgänglighet

Slutligen är tillgängligheten av produkter en viktig faktor att överväga. Online-lager kan vara större och mer diversifierade, men risken för att en artikel tar slut precis när man ska slutföra köpet är också närvarande. I fysiska butiker är det du ser vad du får, och man kan direkt ta hem det man köpt utan att vänta på leverans.

Visserligen förbereder många fysiska butiker sig inför Black Friday med extra stora lager, men ibland räcker det inte.

Shoppa online och i butik

Det finns inget exakt svar när det gäller shopping på Black Friday. Medan online-shopping erbjuder bekvämlighet och ett brett utbud, levererar fysisk shopping omedelbar tillfredsställelse och en palpabel köpupplevelse. 

Konsumenter gör klokt i att väga de båda alternativens för- och nackdelar mot sina personliga preferenser och behov. Oavsett vilken metod du väljer, kom ihåg att planera i förväg, sätta en budget och, framför allt, njut av jakten på de bästa fynden.

Foto: Unsplash