62429f791c0bfc1aba6ef852
Gucci tar hjälp av modeikon i nysatsning på mångfald


“…we will invest important resources to unify and strengthen our communities…”

 

 

Idag släppte Gucci ett pressmeddelande där de presenterade sin “changemakers community”-fond och deras stipendieprogram de planerar att ge ut för att stötta nya designers. Förutom det ska också Gucci börja med ett “Gucci employee volunteering program” där de kommer fokusera på att anställa utifrån mångfald. Åtgärderna kommer efter den enorma kritikstorm som riktades efter “blackface”-skandalen, där stjärnor som T.I, Soulja Boy, Spike Lee och Dame Dash bland annat uppmanade till bojkott.

 

Guccis Changemakers-program kommer bestå av tre delar. För det första kommer en fond på fem miljoner dollar att investeras i ideella företag runt om i Nordamerika som främst fokuserar på att gynna afroamerikaner.

 

“Through our Changemakers program, we will invest important resources to unify and strengthen our communities across North America, with a focus on programs that will impact youth and the African-American community.”

 

Det har också bestämts att ett stipendieprogram kommer att tilldela 20 000 dollar över en fyraårsperiod till kvalificerade och modeintresserade studenter. Målet med detta är att hjälpa nya talanger att ta sig fram i branschen. Slutligen kommer Changemakers-programmet att starta ett volontär-program som gör det möjligt för 18.000 medarbetare att få ut lön för en del av dagarna istället för att jobba gratis.

 

Den ikoniska modedesignern Dapper Dan försöker, som tidigare rapporterat, hjälpa företaget och har varit involverad i planeringen av deras nya satsning. Han delade också tidigare idag Guccis plan för förändring med caption “even more changes to come”.

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

#GucciChangemakers. ⁣Even more changes to come. #Harlem

Ett inlägg delat av Dapper Dan (@dapperdanharlem)

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL