Varumärket GORE-TEX har under decennier varit en välkänd innovatör och tillverkare av funktionsmaterials-teknologi och tyg. Nu lanserar GORE-TEX- sin första pop-up i Norden, tillsammans med butiken ettresex® på Södermalm i Stockholm.

Konceptet för lanseringen av pop-up-installationen går under parollen “Future Envisions” och lyfter ämnen som utveckling, hantverk och sambanden mellan mode och funktionalitet. Produkterna i installationen består av ett noggrant kurerat urval plagg med GORE-TEXs nya och PFC-fria membran ePE. Installationen ska visa på hur GORE-TEX blivit en samtida kulturell aktör, med sin breda målgrupp och användningsområde. I ett pressmeddelande står vidare:

“Kärnan i installationen utgörs av en fängslande berättelse som fördjupar besökarna i de naturliga element där det helt nya ePE-membranet trivs. Utvecklat för att minimera miljöpåverkan samtidigt som vattentäthet, vindtäthet, andningsförmåga och hållbarhet prioriteras, används membranet som ett bevis om GORE-TEX tekniska arv. Future Envisions visuella uttryck visar hur funktionalitet hittar sin plats i den nordiska vintern vardagen, där den förenar silhuetterna av de mörka nordiska skogarna med stadens ljusa kontraster. Installationen utforskar hur ett funktionellt plagg antar liv i relation till sin omgivning och modern användning. Future Envisions förkroppsligar GORE-TEX utveckling från ett funktionellt material till en kulturell ikon.”

GORE-TEX x ettresex® “Future Envisions”
Adress: Åsögatan 136
116 24, Stockholm
Öppettider:
Tisdag till söndag, 09.00-18.00
25 januari till 18 februari 2024