Cherrie avslutar samarbete med NA-KD: “Jag måste stå för rätt sak”


Ställer in lansering av ny kollektion efter kritik mot företaget.

 

 

I slutet av september avslöjade Cherrie att hon startat ett samarbete med modebolaget NA-KD, där hon tillsammans med företaget tagit fram en egen kollektion. Men, nu meddelar hon att hon avbryter samarbetet.

 

På Instagram berättar sångerskan att hon tillsammans med klädföretaget tagit fram en klädkollektion i nästan ett år. Kollektionen var tänkt att lanseras den 19:e december, men efter kritikstormen som blossade upp tidigare i veckan – där många tidigare anställda och praktikanter vittnat om en hemsk arbetsmiljö – kan hon inte längre kan stå bakom företaget.

 

I korta videosnuttar från Instagram säger Cherrie bland annat:

 

“Jag blev direkt motiverad till att äntligen få öppna upp en dörr till en värld där vi aldrig riktigt få tagit plats i. Jag älskar denna kollektionen, jag har kämpat för den, jag har kämpat för att få kunna ha med tjejer som modeller och folk som jobbade i bakgrunden som jag tycker representerar det jag står för, men jag kan inte stå bakom ett företag som gör något sånt här, så det känns bra och avbryta den. Mitt mål med den här kollektionen var att skapa representationen, min önskan var att den skulle sälja slut för att det finns folk som säger att svart inte säljer och även om jag är fett stolt över kollektionen och hur den blev och allt jag kämpade för att skapa tillsammans med dom, det är inte värt. Jag måste ändå stå för rätt sak, men sanningen är att jag är den första svarta somaliska muslimska kvinnan från förorten som får göra något sånt här.”

 

Under året har Cherrie gjort en rad samarbeten, bland annat med Samsung och Telia, och nyligen meddelade hon att hon är ny ambassadör för hälsokliniken Legehuset.

 

Se inlägg nedan!

 

 

 

 

 

 

Foto: Paul Edwards

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL