Carhartt WIP hyllar Fela Kuti med vår och sommarkollektion


 

 

Med årets vår och sommarkollektion kommer Carhartt WIP hylla den legendariska musikern, politikern och människorättsaktivisten Fela Kuti.

 

Känd för att bryta ny mark inom den musikaliska genren Afrobeat, liksom att vara en ständig politisk röst och människorättsaktivist var Fela Kuti en av de mäktigaste kulturella personerna i Afrika under 70- och 80-talet. Carhartt WIP har nu beslutat sig att hylla den bortgångne artisten med sin vår och sommarkollektion. Kapselsamling har skapats i samarbete med Fela Anikulapo Kuti Estate, hans tidigare chef Rikki Stein och skivbolaget Knitting Factory Records.

 

 

De grafiska trycken har inspirerats av några av Fela Kutis album, som till exempel hans 1975 release “Expensive Shit”, de föreställer också texter som refererar till låtar som “Ye Ye De Smell” och så vidare. Motiven har satts på t-shirts, hinkhattar, skjortor och mössor.

 

 

Hyllningskollektionen till Fela Kuti släpptes idag, den 4:e april, och finns på Carhartt WIPs hemsida och i utvalda butiker runt om i världen.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL