Snowboardvarumärket Burton och legendariska hiphopgruppen Run DMC lanserar kommande vecka en limited edition-kollektion med snowboards, skor, bindningar, outdoorkläder, streetkläder, väskor och accessoarer.

För att kickstarta samarbetet kommer en exklusiv kollektion av 7.7 Mine77 x Run DMC “DJ-board”-snowboards att auktioneras ut digitalt mellan den 7-15 februari.

Brädorna är skapade för hand i Burtons huvudkontor i Vermont, och true twin freestyle-brädan Jam Master Jays DJ setup, komplett med vintage vinylskivor monterade i brädan. Vinsten från auktionen av DJ-brädan kommer att gå till de två organisationerna: Chill Foundation, som inspirerar unga att övervinna utmaningar inom brädsporter, och Jam Master Jay Foundation som bidrar med resurser till offentliga musikutbildningsprogram för skolelever i innerstan.

TJ Mizell, son till bortgångna Jam Master Jay från Run-DMC, kommenterar samarbetet med Jesse Burton och säger i ett pressmeddelande:

“Det här samarbetet betyder verkligen allt för mig och min bror Jesse. Min bror Jesse och jag har åkt snowboard sedan vi var barn. Att vara del snowboardkulturen och ett samarbete som hyllar min pappas Run DMC-arv samt Jake Burtons arv som snowboard-pionjär är helt fantastiskt. Att bli involverad i samarbetets designprocess var också väldigt coolt. Mode, snowboarding och musik, speciellt hip-hop, går verkligen hand i hand och detta har jag och min bror vuxit upp med, så det är otroligt att få bidra med våran stil till snowboarding genom det här samarbetet med Burton x Run DMC.”

Samarbetet släpps i två omgångar: den 15 februari 2023 släpps Mine77 x Run DMC-kollektionen, följt av Burton x Run DMC-kollektionen 22 februari 2023. Båda kollektionerna beskrivs hylla utvecklingen av den banbrytande vision och stil som Run DMC bidrog med till hiphopkulturen och Burton tog till snowboarding – något som ger uttryck till dess gemensamma arv inom progressivitet och kultur.

65ba07add7a32f7b0a037f23