Adidas har genom året byggt upp en stadig katalog med sneakermodeller som klätt allt i från megastjärnor till kontorspersoner. Modellen Ozweego är inget undantag. 

Den första Ozweego-sneakern släpptes 1996. Då var den ämnad som löparsko och var unik på grund av att den var tillverkad i ett mycket lätt material som idag kallas för adiPrene. 1997 kom Ozweego 2 med en något omgjord ovansida. Året efter, 1998, släpptes Ozweego 3 och nu har adidas bestämt sig för att ta tillbaka modellen från arkiven.

Den nya Ozweego 3 är snarlik originalet från 1998. Det som dock skiljer sig är några borttagna adidas-loggor, en ny Ozweego-logga som sitter på plösen och sulan som är samma som den moderna Ozweego-modellen. 

Skon kommer, precis som när den släpptes 1998, i en blå och vit färgsättning med neongula detaljer och med en vit och svart sula. Ta en titt på skon i bilderna nedan.

Adidas Ozweego 3 går att köpa via adidas.se eller hos utvalda återförsäljare inom några veckor och kommer att kosta cirka 1 300 kronor.

Foto: adidas