Way Out West har sedan starten 2007 kompletterat musikutbudet med andra kulturupplevelser – inte minst genom den stora filmfestivalsatsningen. Nyheten under årets festival blir ett skateområde.

Det nya området kommer husera en mängd olika event och happenings under festivalens tre dagar. Den centrala biten av området blir en skatepark som byggs av ramp- och parkkonstruktören John Magnusson och kommer användas både av festivalbesökare och inbjudna professionella åkare.

Tanken är att skateparken ska flyttas ut till ett nytt område i Göteborg efter att festivalen är slut, för att främja integration i området.

– Att ha en skateramp på en festival är verkligen inget nytt, men med det här projektet sammankopplar vi allt Way Out West är och står för tillsammans med eldsjälar och de största namnen inom skatesverige. Att också få bidra till en social hållbarhet genom flytten av rampen är en otrolig bonus som vi är extremt glada över att vi kunnat genomföra, säger Kimmie Winroth, ansvarig projektledare hos arrangören Luger.

 

 

Foto: Way Out West