Sänds söndag 21:a september - Akon uppträder i en livestreamad sändning från Demokratiska Republiken Kongo.

Peace One Day är ett icke-vinstdrivande initiativ för att öka medvetenheten om den årliga fredsdagen den 21 september.  Sedan starten har kampanjen verkat för fred och säkerhet med hjälp av ambassadörer som Angelina Jolie, Elton John och Jude Law. Viaplay vill vara med och uppmärksamma Peace One Day och kommer att live-streama den avslutande gratiskonserten från den demokratiska republiken Kongo -bland annat med ett uppträdande av världsartisten Akon.

– Peace One Day har gjort otroliga insatser för fred och säkerhet runt om i världen. För oss på Viaplay är det därför en självklarhet att hjälpa till att sprida deras budskap om den årliga fredsdagen, säger Rikard Steiber, VD på Viaplay och Chief Digital Officer, MTG.

I Norden är kännedomen om Peace One Day låg – det vill Viaplay vara med och ändra på. För att skapa uppmärksamhet kring initiativet kommer Viaplay att live-streama gratiskonserten från den demokratiska republiken Kongo. Vid evenemanget uppträder bland annat världsartisten Akon.

Viaplay startar även en kampanj i sociala medier för att öka medvetenheten om fredsdagen den 21 september. På sajten viaplay.se/pod kommer välkända profiler som Robert Aschberg, Tony Irving och Börje Salming bland andra att dela med sig av vem de skulle vilja sluta fred med, i korta videoklipp och man kommer även att kunna följa kampanjen genom #PeaceDaySWE

Utöver sändningen från Peace One Days stora firande av fredsdagen kommer Viaplay att bjuda in till ett firande på Café Opera i Stockholm. Evenemanget leds av Agneta Sjödin och kommer att bjuda på liveuppträdanden samt intervjuer med initiativtagarna till Peace One Day.

Peace One Day Concert från den demokratiska republiken Kongo live-streamas på kampanjsajten: viaplay.se/pod

Besök gärna: www.peaceoneday.org för mer information om Peace One Day.

akon-dirtywork-L
65546e0a53c940223e0b0eb4