Los Angeles-rapparen Xzibit sedan mitten på 90-talet gjort sig ett namn som artist,  skådespelare och programledare. Han har hela sju fullängdsalbum i bagaget med återkommande samarbeten med storheter som Eminem, Dr. Dre, Snoop Dogg, Nate Dogg (RIP), Method Man bland många fler. Genombrottet kom i början av 1990-talet med Likwit Crew-kollegorna Tha Alkaholiks och King Tee.

“X to the Z” har som bekant även hunnit med sex säsonger som programledare för den banbrytande och numera kultförklarade TV-serien “Pimp My Ride” på MTV, medverkat i en mängd filmer såsom “8 Mile”, “The Wash”, “X-Files: I want to believe” och tv-serier som “CSI: Miami”, “MTV Cribs”, “Hawaii Five-0” och nu senast som karaktären Leslie ”Shyne” Johnson i den populära serien “Empire” som går att se på Viaplay.

Inom kort ska Xzibit vara redo med sitt åttonde studioalbum ”King Maker”. I början av sommaren kom nya musikvideon ”Elevator” som gästas av Problem, som även är med på Europaturnén i november.

Konsertarrangören utlovar tidlösa klassiker som genombrottssingeln ”Papparazzi” samt ”Multiply”, ”What you see is what you get”, Timbaland-producerade klubbdängan ”Hey Now” och Dr. Dre-producerade monsterhitten ”X” för att nämna några.

XZIBIT (US)
5:e november – Stockholm, Kraken
Öppnar: 19.00 På scen: 20.30
Support: Ras Kass, James Savage, Demrick, Problem & DJ Hoppa.
Warm-Up: DJ Viet-Naam

Förköpsbiljetter via Tickster

Mer info via spelställe och Facebook