Med musik av Labyrint-producenten Sai.

Uppsala stadsteater kommer den 23 april ha digital premiär för den nyskrivna digitala pjäsen “Min mamma”. Pjäsen baseras på intervjuer med 15 unga män om relationen till deras mammor, och fungerar även som en hyllning till alla mammor.

– Det kom fram både positiva och negativa saker, både kärlekshyllningar och känslor av besvikelse, men en gemensam nämnare som kom fram var att mamman är något heligt. Mansrollen i samhället som säger att män ska hålla tillbaka sina känslor och inte visa sårbarhet är fortfarande stark. Mamman är en plats där man kan få släppa det, man kan få känna trygghet och gråta ut. De såg sina mammor som en källa till villkorslös och gränslös kärlek, berättar Yoel Escanilla.

Yoel, som rappar under namnet Yoel Ismo och själv förlorade sin mamma vid 18 års ålder, gör här skådespelardebut som huvudrollen Pablo medan Labyrint-producenten Sai (Simon Wimmer) har skrivit musik. Regissör är Affe Ashkar.

Pjäsen är skriven av Seluah Alsaati och kommer att finnas tillgänglig att se för skolor och allmänhet i hela landet helt gratis. Enligt Uppsala Stadsteaters presstjänst har i dagsläget över 2500 elever anmält att de kommer att se föreställningen.

Läs intervju med Yoel Escanilla och Affe Ashkar här.

Foto: Pressbild/Carl Thorborg