Årets tema lyfter ungas betydelse för en stark demokrati.

Idag onsdag drar Järvaveckan igång efter en helt digital satsning 2021. Med anledning av det gör man i år en dubbelsatsning på två platser i Stockholm: Spånga IP i Järvaområdet och Kungliga Dramatiska Teatern. Därtill gör man en digital storsatsning med sikte på förstagångsväljare i hela landet.

“Vi växlar upp för att möjliggöra förändring, för att vara en röst och ett hopp om en bättre morgondag. Vi står inför ett riksdagsval nästa höst, och därför är det viktigt att Järvaveckan 2022 ska inkludera alla – och då menar vi alla”, har Filip Adamo, projektledare för Järvaveckan, tidigare sagt till TT.

Utöver besök av politiker kommer en rad samtal att hållas med profiler som Victor de Almeida från podcasten “Dialogiskt”, “Galdem a Talk”, komikern, författaren och föreläsaren Melody Farshin samt Melika Zakariae. Lägg därtill en rad live-uppträdanden från heta akter som B.Baby, Mohelá, L1NA, Nápoles, Deki Alem, Pabi, SARU och Creative Juice-stipendiaten Venus Anon.

Tema för årets Järvavecka är “Valet är ditt”, där man tillsammans med en rad olika utställare och programpunkter lyfter ungas betydelse för en stark demokrati. Mer info via @jarvaveckan i sociala medier!

Foto via @jarvaveckan