I år är det 30 år sedan Snoop Dogg släppte sitt debutalbum ”Doggystyle”. Och det ska firas. I sommar ska Snoop hålla en jubileumskonsert över två dagar för sitt hyllade album. Konserten kommer att gå av stapeln i slutet av juni och framföras tillsammans med ReCollective Orchestra under ledning av dirigenten Derrick Hodge tillsammans med vänner till Snoop, skriver Billboard. Dr. Dre står även som producent för jubileumsspelningarna, något som höjer förväntningarna efter den hyllade Super Bowl-halvtidsshowen i februari 2022.

Snoop släppte även nyligen en limiterad vinylutgåva av ”Doggystyle” som snabbt sålde slut. Och han har dessutom hintat om att han under året ska släppa en uppföljare till ”Doggystyle” med Dr. Dre, vilket har fått den passande titeln ”Missionary”. Dock finns det ännu inte något bekräftat releasedatum. 

Och för att toppa allt det här så har Snoop Dogg och Wiz Khalifa annonserat att de ska bege sig ut på en ”High School Reunion”- turné i ära till deras duo-projekt ”Mac & Devin Go To High School” som släpptes som film och album för tio år sedan. 

Snoop Doggs “Doggystyle”-jubileumskonserter äger rum 27-28 juni 2023. Biljetter till Hollywood Bowl släpps den 5 maj 2023 klockan 10.00 via hollywoodbowl.com.

Foto: Kenneth Capello / Def Jam