5df24bf1aa4df00f45798272
Anaye-LS
Silvana Imam och Anaye gästar Popkollo i sommar


 

 

I sommar kommer 100 tjejer 12-18 år att gå på Popkollo i Botkyrka. De kommer att testa och lära sig olika instrument och tekniker, bilda band, skriva låtar och ha inspirerande workshops med verksamma musiker från musikbranschen. Ace Wilder, Silvana Imam och Anaye är några av de som gästar Popkollo i Botkyrka i sommar. DJ-kollektivet Mahoyo, live-stjärnan Min Stora Sorg, folkmusikerna Sara Parkman och Samantha Olanders, Tiffany K som är aktuell i humorserien “Full patte”, dancehall-drottningen Ayesha, Vanessa Marko från Femtastic kommer också till Botkyrka.

 

 

Popkollo Hiphop är ett av de genreinriktade kollona som hålls runtom i Sverige där deltagarna under kollot fördjupar sig inom rap, DJ och hiphop. Anaye gästar kollot och håller workshop i produktion och hur en kan göra sina egna beats.

 

– Vi vill ge verktyg som i dagens DIY-anda är bra att ha, typ hur man gör ett beat som man kan rappa och sjunga till. Vi vill även slå hål på myten om att kvinnliga musiker inte finns och det enda sättet att göra det på är att visa att vi finns här med de kunskaper som behövs, säger May Dar och Beastie i Anaye.

 

 

Twitter: @popkollo

Hemsida: http://www.popkollo.se/

 

 

Foto: Emma RooslingPublicerat:
RedaktionenNULL