I höstas släppte Sebastian Stakset nya albumet “Medan Vi Faller” som gästas av 23, SINAN, Thrife, Jamkid och Adrijana. Nu står det klart att den forne Kartellen-rapparen gör sin första spelning i Stockholm sedan en tid tillbaka. Han skriver i sociala medier:

“Det kommer bli värsta kvällen! Vi ska fylla lokalen med kärlek, glädje å tung musik!”

Sebastian Stakset prydde även omslaget för Kingsize Magazines fjärde nummer för året i höstas. I omslagsintervjun reflekterade han bland annat kring sitt uppskattade sommarprat, hjälparbetet i Ukraina och Kartellens musikaliska arv. I år det tio år sedan sist han prydde omslaget i samband med gruppens album “Ånger & Kamp”. Vad gäller albumet och långfilmen säger Stakset bland annat i intervjun:

– Nu när jag gjorde den här filmen så hamnade jag i det mindsetet och då kom det här behovet av att ventilera det i musiken. Musik har alltid varit en ventilation för mig. Om de första skivorna jag gjorde var en ventilation för värmen och kärleken jag kände, så blev den här skivan en ventilation för frustrationen jag kände över att samhället ser ut som det gör och även smärtan jag själv kände när jag gjorde filmen. Därför blev det lite mer Kartellen-sound på den här. Men hjärtat var fortfarande fritt från hat, så därför blev det lite mer reflekterande.

Läs hela intervjun här!

Sebastian Stakset uppträder på Debaser i Stockholm 3 mars 2023. Biljetter här! Med sig på scen har Sebastian producenten TAKENOELZ som har turnerat med Lamix, Reyn, ADAAM samt Asme.