I maj månad bytte arenan Ericsson Globe namn till Avicii Arena, till minne av Tim “Avicii” Bergling. Förutom den vanliga verksamheten med konserter, sportevenemang och annat var även ambitionen att arenan framgent ska fungera som mötesplats för arbetet med ungdomars psykiska hälsa. Visionen är att bidra till att minska den psykiska ohälsan bland unga och få fler att engagera sig i frågan.

I början av oktober lanserades därför den musikaliska manifestationen “Avicii Arena Together For A Better Day”, den första konserten i ett årerkommande arrangemang för att uppmärksamma ungas psykiska hälsa. Namnet kommer från Tim Bergling Foundations arbete med For A Better Day-insamlingen där unga har fått svara på vad de önskar för att få en bättre framtid. Konserten hölls på Avicii Arena onsdagen 1 december 2021 och inrymde allt från klassisk musik till EDM, från rock och pop till r’n’b och hiphop.

På scen stod bland andra Håkan Hellström, Kungliga Filharmonikerna, Galantis, Miriam Bryant, Gina Dirawi, Amason, Annika Norlin, A36, Jireel, Jelassi och Ricky Rich. 14-åriga sångerskan Ella Tiritiello, som gjorde världssuccé med sin tolkning av Avicii-låten “For A Better Day” vid invigningen av Avicii Arena, uppträdde även under konserten. I samband med att “Avicii Arena Together For A Better Day” lanserades sade Aviciis pappa, Klas Bergling:

– Jag hoppas att vi lyckas skapa en känsla av att vi verkligen gör det här tillsammans, för det är bara tillsammans vi kan göra skillnad. De unga är vår framtid och vi måste vara rädda om dem. Det är oacceptabelt att de mår allt sämre och att självmordstalen ökar i den gruppen – och det är vår skyldighet att göra vad vi kan för att bryta den utvecklingen.

Foto: Tim Bergling Foundation