I slutet av mars meddelade festivalen Rosendal Garden Party att storstjärnan Stormzy är klar för en spelning i Stockholm torsdag 8 juni 2023 – vilket blir Stormzys enda konsert i Skandinavien i sommar. Samtidigt stod det klart att Cherrie även kommer uppträda på festivalen samma dag. Arrangörerna skriver i ett pressmeddelande:

“Överst på Stormzys önskelista inför sommarens exklusiva konsert i Stockholm står Cherrie. De har turnerat ihop, samarbetat, blivit vänner. Det blir ett kärt återseende mellan kungen av brittisk rap och den svenska R&B-drottningen på Rosendal Garden Party. Det får oss att drömma om att Stormzy ska gästa Cherrie i en oförglömlig version av hennes smärtsamt vardagsvackra anthem ”Aldrig Igen (må sådär)”.”

Utöver Stormzy och Cherrie så adderas även ytterligare två akter till samma festivaldag. Nigerianske Asake albumdebuterade förra året och erbjuder en eklektisk mix av afrikanska rytmer, hiphop, pop och R&B. Även brittiska R&B- och soulsångerskan Tiana Major9, signad till anrika Motown Records, kommer till Djurgården i sommar.

Nu har arrangören av festivalen avslöjat spelschemat för samtliga dagar på festivalen, som inleds av Cherrie kl 16.00 och avslutas av Stormzy kl. 21.30 torsdagen 8 juni.

Biljetter via Eventim och www.rosendal.com