Riksteaterns graffititurné WALLS OF FAME! drar ut i Sverige under sommaren


Graffitigiganterna MadC (Tyskland), Bates (Danmark) och KAOS (Sverige) följer med.

 

 

Idag är det klart att Nyköping, där det snart byggs en helt ny öppen vägg för graffitikonstnärer, blir en av de fem kommuner som i sommar hyllas av Riksteatern för sin toleranta syn på graffiti. Lördag den 3 augusti kommer WALLS OF FAME – Riksteaterns hyllningsturné till den öppna väggen – till Nyköping och väggen som kommer att uppföras nere vid hamnen nu i sommar. Som en första kärleksförklaring till Nyköpings kommun och dess demokratiska inställning till graffitikonsten har Riksteatern låtit graffitimålaren Gauge tolka kommunens stadsvapen, bifogad som pressbild. Första helgen i augusti väntar kärleksförklaring nummer två, en heldag med tre av världens mest eftertraktade graffitimålare – MadC (Tyskland), Bates (Danmark) och KAOS (Sverige).

 

 

Efter framgångarna med Art of the Streets tar Riksteatern nästa steg i arbetet med att ge graffitin samma utrymme och villkorsfrihet som andra kulturyttringar i Sverige får. WALLS OF FAME – Riksteaterns hyllningsturné till den öppna väggen besöker under två veckor i augusti Botkyrka, Nyköping, Karlstad, Malmö och Göteborg och med på turnén följer graffitigiganterna MadC (Tyskland), Bates (Danmark) och KAOS (Sverige).

 

 

– Vi vill med Walls of fame välkomna Nyköping in i graffitigemenskapen! Den öppna vägg som kommer att byggas där inom kort blir den nyaste i Sverige. Det innebär att Walls of fame i sommar gästar både den kommun som omfamnat graffitin under längst tid, det vill säga Malmö, och Nyköping som är den senaste kommunen att ta det demokratiskt viktiga steget mot en tolerant inställning till graffiti som konstyttring, säger Ceylan Holago, Riksteatern, producent för WALLS OF FAME.

 

 

Efter många år av diskussioner beslutade Nyköping i våras att staden ska få en egen öppen vägg. Nyköpings Graffitivägg kommer att byggas specifikt för ändamålet, det vill säga att vem som helst ska kunna måla på den när som helst. Väggen kommer att ligga nere vid hamnen och ha en totalyta på 60 meter. Invigningen är beräknad till den 8 juni.

 

 

 

Den fullständiga turnéplanen för WALLS OF FAME i sin helhet:

 

fredag 2/8: BOTKYRKA/Subtopia i Alby
lördag 3/8 NYKÖPING/Hamnen
söndag 4/8 KARLSTAD/Vattenreservoaren på Rud
fredag 9/8 MALMÖ/Väggen utanför Folkets Park
lördag 10/8 GÖTEBORG/Draken vid Röda Sten konsthall

 

 

Följ WALLS OF FAME i sociala medier: https://www.facebook.com/artofthestreets https://twitter.com/artofthestreets http://instagram.com/artofthestreets

Hemsida: https://movement.riksteatern.sePublicerat:
RedaktionenNULL