I februari kom nyheten att duon Atmosphere, bestående av rapparen Slug och producenten Ant, återvänder till Sverige för en spelning på deras Europaturné under våren.

Nu släpper även Rhymesayers-duon släpper nytt album, med titeln “So Many Other Realities Exist Simultaneously” och beskrivs i ett pressutskick:

“…an almost unnerving excavation of paranoia inspired by the general malaise of a pandemic weary society full of civil unrest.”

Det nya albumet gästas av Sa-Roc, Murkage Dave, Shepard Albertson och Bat Flower. Se musikvideos till låtarna “Okay” och “Holding My Breath” och lyssna på albumet nedan!

Till våren styr den högt respekterade Rhymesayers-duon åter kosan mot Europa för spelningar, med ett stopp på svensk mark. Konsertarrangören Luger beskriver gruppen vidare:

“Minneapolis är sedan ett antal år tillbaka ett sprudlande kreativt undergroundcentrum för hiphop. I spetsen för scenen ligger duon Atmosphere med rapparen och textförfattaren Slug i centrum. Atmosphere har blivit erbjudna ett flertal kontrakt med stora bolag, men deras behov av kontroll över budskapet och sitt eget oberoende väger tyngre än längtan efter att tjäna en massa pengar. Med snygg produktion, intelligenta texter och intensiv rap har Atmosphere aldrig blivit inaktuella, utan har hållit hårt i sin position som en av de absolut mest inflytelserika akterna på den oberoende hiphopscenen under 00-talet.”

Atmosphere kommer till Sverige för en spelning i Stockholm,Kägelbanan den 20 maj 2023. Biljetter via Luger.se.

19 maj – Köpenhamn, Pumpehuset

20 maj – Stockholm, Kägelbanan

21 maj – Oslo, Parkteatret

Foto: Dan Monick / Press