Gör comeback med exklusivt besök i Norden.

Reggaeartisten Burning Spear brukar ofta räknas in som en av de fem stora artisterna inom genren. Av Bob Marley, Peter Tosh, Burning Spear, Jimmy Cliff och Toots så är det bara Burning Spear och Jimmy Cliff som fortfarande är i livet. 2016 annonserade den numera 77 år gamla sångaren att han skulle sluta turnera, men efter en enorm efterfrågan från fansen har han bestämt sig för att göra en sista “Fan Appreciation Tour”, och har då valt Sverige för en av de få spelningarna i Europa.

Hans senaste spelning i Sverige var på Uppsala Reggae Festival år 2008 och det är återigen samma arrangör som fått äran att arrangera hans (förmodligen) sista konsert – och enda i hela Norden.

I samband med annonseringen av turnén sa Burning Spear:

“Jag lovar inte att turnera, jag tror inte att jag ska turnera igen, men om allt är okej med mig, ska jag använda min diskretion och fundera på att göra en show här och där, kanske en show i Frankrike, kanske en show i England, Holland, Kalifornien, den sista showen kommer att äga rum i New York 25e augusti.”

Burning Spear är en av de mest inflytelserika och långvariga flaggbärarna av reggaemusiken och karriären innehåller 28 studioalbum och 6 livealbum samt anrika utmärkelser i form av 2 Grammy Awards och 12 nomineringar.

Konserten sker den 19 augusti 2022, kl 21.00, på Fyrishov i Uppsala. Mer info via uppsalareggaefestival.com!

Foto: Instagram/@officialburningspear

6412e4b25c415800cc0e8973