Efter att på egen hand ha byggt en plattform för sin unika rap har nu den gåtfulla Tobe Nwigwe påbörjat sin stigning från underjorden. Bland fansen hittar vi Dave Chappelle, Erykah Badu och Michelle Obama och av allt att döma är världen äntligen redo att hänga på. Med det senaste albumet “moMINTs” i ryggen skulle den visionära rapparen Tobe Nwigwe komma för första gången till Sverige, i november månad.

Nu meddelar Tobe Nwigwe att Europaturnén flyttas fram, med undantag för spelningen i London, vilket innebär att Stockholm-spelningen kommer få ett nytt datum.

Det var efter en skada som hindrade en lovande NFL-karriär, som Tobe Nwigew började släppa en serie YouTube-filmer med en häpnadsväckande fingertoppskänsla. En serie som gick under namnet #GetTwistedSundays och som idag utvecklats till ett av de mest spännande projekten inom amerikansk hiphop. På det hyllade albumet “moMINTs” från tidigare i år hör vi honom samarbeta med allt från Pharrell Williams till 2 Chainz, Chamillionaire och Royce Da 5.9 och tidigare i år har han spelat på Pharrells festival Something In The Water och på Bonaroo. Han syns även i Mo Amers nya Netflix-serie “Mo”, som prisats av kritiker.

Mer info och biljetter via LiveNation.se

Foto: Pressbild