5f2d30fa05d9010e180815f2
Paigey Cakey & Groundislava till Stockholm 

 

Om två veckor kommer Paigey Cakey och Groundislava till Slakthuset och ställer till med fest på klubben WLB.

 

28:e mars – Stockholm, Slakthuset. Inga biljetter i förköp.

 

Paigey Cakey har erövrat sin samtid i London och Storbritannien. Bland annat genom att göra massa gratisspelningar på skolor och varit support åt giganten The Game. Nu är det dags för Sverige att få uppleva Paigey Cakey då resten av Europa ligger framför hennes sneakers och är redo att erövras.

 

http://www.paigeycakey.net/

 

 

 

Amerikanske Jasper Patterson är uppvuxen i det soldränkta Kalifornien och har varit en av de producenterna som på många vis i varit i framkant av post-modernisktisk musik, där känsla går före genre.
Groundislavas musik bygger på en nostalgisk ljudbild vilket sedan förflyttas in i samtiden med hjälp av ett drömskt sinne. Ljudbilderna rör sig mellan allt ifrån tv-spels ljud till raka elektroniska beats.
Debutalbumet ”Ground Is Lava” släpptes 2011 och följdes upp 2012 av albumet ”Feel Me” som fick ett varmt mottagande.
Senaste releasen var den något oväntande remix samlingen ”Treasure Chest” som innehöll remixer på alltifrån Katy Perry till Nicki Minaj, Kanye West och Miguel. Samlignen innehöll även en remix på vännen Shlohmo som tillsammans med Groundislava och ett gäng andra kreatörer utgör det kreativa kollektivet WEDIDIT COLLECTIVE i Los Angeles

 


 

 Publicerat:
RedaktionenNULL