Bandet Damn! med Kristin Amparo och Shirin samt Roy Hargrove Quintet även klara i dagens artistsläpp.

Den New York-baserade rapparen och producenten Amir “Oddisee” Mohamed har vid flera tillfällen besökt Sverige och gör nu ett åter en spelning i Stockholm, aktuell med senaste albumet “The Iceberg”. Med ett tjugotal studioalbum, EP:s och mixtapes i bagaget får vi följa på en musikalisk resa som tar utgångspunkt från den tidigare karriären i Low Budget-crewet (med Kev Brown bl.a) och Diamond District till att numera förfina sitt skapande som soloartist med livebandet Good Company. Lyssna på senaste album “The Iceberg” nedan.

Den 15:e oktober uppträder Oddisee & Good Company på Studion, Kulturhuset Stadsteatern .

Till Stockholm Jazz Festival kommer även Roy Hargrove Quintet vars trumpet- och flygelhornsspel har bland annat hörts på skivor med Erykah Badu och D’Angelo.

Även Svenska bandet Damn!, bekanta för flertalet efter åratal av samarbeten med Timbuktu, gör gemensam sak med sångerskorna Kristin Amparo och Shirin och bildar en grupp på tio musiker. Måns Block, musiker i Damn! säger i ett pressmeddelande:

“Jazzfestivalen i Stockholm är one of a kind, vi har alltid velat spela på festivalen med Damn! En kväll för många år sedan spelade vi med Timbuktu & Mapei på Skeppsholmen och jammade sedan hela natten på Fasching. Då hoppade bland andra Christian Falk in på bas – ett otroligt legendariskt jam. Christian var sällsynt bra på att spela James Brown-basgångar. Vi ser alla fram emot denna konsert. Det är verkligen inte ofta vi är ute och spelar med Damn!: denna gång med Kristin Amparo & Shirin – det kommer att bli minst lika legendariskt!”

Spelningen med Kamasi Washington är dock inställd, på grund av en senarelagd turné.

Stockholm Jazz Festival går av stapeln 6-15:e oktober 2017. Mer info via stockholmjazz.se

65ba07add7a32f7b0a037f23