Den förstnämnda återvänder trots incident vid spelning i fjol.

Konferensen Gather har de senaste åren anordnats för samtal kring konst, politik och samhällsfrågor. Inför den fjärde upplagan lägger man nu till den musikaliska motsvarigheten under namnet Gather Weekender. Det blir en festivalhelg fylld av musik, fest, mat och konst i Slakthusområdet i Stockholm den 29:e till 30:e maj. I dag presenteras akterna som bokats, där vi hittar namn som Octavian och Ms Banks.

De båda kommer uppträda under Gather Weekender fredagen den 29:e maj, som kommer att fokusera på musik medan lördagen den 30:e maj kommer fokuseras kring mat och konst. Intressant är att Octavian väljer att återvända till Sverige, trots att han utlovat att aldrig komma tillbaka efter ett uppmärksammat bråk med vakter inför sin spelning på Daze Days, även det i Slakthusområdet, i fjol. Bråket resulterade bland annat i att hans spelning blev inställd och arrangören Whoa Dad sa i ett uttalande att man inte skulle arrangera fler events så länge vakterna jobbade kvar.

Men, nu för vi alltså se de båda UK-akterna i Sverige i vår.

”Bokningarna talar för sig själva, det här kommer bli en riktigt grym kväll på Stockholms nya boutiquefestival”, säger Kajsa Apelqvist hos arrangören FKP Scorpio.

Biljetterna släpps på fredag 6:e mars kl 10:00 via Eventim.se.

Se alla bokade akter nedan!

The Blaze (DJ Set)
Octavian
The Avalanches
Sleaford Mods
Lightning Bolt
Ms Banks
Crack Cloud
Benee
Kim Ann Foxman

Foto: Pressbild

65ba07add7a32f7b0a037f23