För fjärde året i rad är det dags för Kingsizegalan. Den enda svenska gala som hyllar och uppmärksammar svensk hiphop, r&b, soul och reggae/dancehall, under pampiga premisser. Nytt för årets gala är att Live Nation och Kingsize har inlett ett samarbete och att Kingsizegalan expanderar till större lokaler och tar över Annexet för en kväll.

Fredagen den 27:e februari går galan av stapeln på Annexet (Globen) och biljetterna finns ute nu via Livenation.se!

I dag presenterar vi det senaste artistsläppet med akter som kommer uppträda live på scen under Kingsizegalan:

– NÄÄÄK & NIMO

Stockholm-duon Näääk & Nimo har under många år varit en av Sveriges mest populära rap-duos. Med ett flertal album under bältet senaste åren tycks de två vara oskiljaktiga när det gäller att framträda på scen, så även när man intar scenen på Kingsizegalan 2015. Näääk (backad av Nimo) blev dubbelt prisad på Kingsizegalan 2013 samt är nominerade till “Årets Video” vid årets galahändelse. Näääk & Nimo med Kaliffa släppte i december en uppmärksammad singel med välbehövliga sommarvibbar i en video inspelad i Barcelona. Näääk har under vintern varit högaktuell som programledare i kritikerrosade Lyckliga Gatan på TV4, men har parallellt arbetat med Nimo i studion på en ny skiva för release senare i år.

– YARAH BRAVO

En av Sveriges mest internationellt profilerade kvinnliga MC:s har under ett tiotal år haft Europa och världen som arbetsfält. Runt millennieskiftet lämnade Yarah Bravo skånska Lund för en tillvaro i London. I England ingick hon i gruppen One Self och arbetade/turnerade frekvent med DJ Vadim världen över. Efter nästan ett decennium på de brittiska öarna flyttade hon sedan till New York för ett par års tid men återvände därefter till Berlin där hon nu har sin bas. Med skivan “Love Is The Movement” (nominerad till “Årets EP”) i bagaget på denna hemresa mot Sverige kommer hon för ovanligheteten skull vissa upp sitt engagerade och karismatiska scenspråk, på hemmaplan.

– KUMBA, ALLYAWAN & GEE DIXON

Landskrona-rapparen Kumba, med bas i Stockholm, har under 2014 på allvar gjort entré på den svenska hiphopscenen efter sin medverkan på “Knäpper Mina Fingrar Remix” och egna singeln “I Staden” och medverkan i Lyckliga Gatan. Allyawan från Jönköping har under många år förfinat sina kunskaper bakom micken med ett flertal mixtapes, videos och battles. I år har han gästat på ett flertal singlar och släppt EP:n “Dümma Mig” via Redline Recordings och är högaktuell medverkande i kommande veckas TV4-episod. Gee Dixon från Visättra i södra Stockholm har med gästinhopp på singeln “Swish” och egna singelsläppet “Mitt Liv / Molnen Skingras” introducerat sig för den svenska TV-publiken med en skön tolkning av Arja Saijonmas “Jag vill Tacka Livet”.

Kingsizegalan-2015_Poster_S

Svenska folket avgör vinnarna! Röstning pågår till 6:e februari: www.kingsizemagazine.se/kingsizegalan2015/

Biljetter till gala och konsert finns ute nu via Livenation.se.

Fredag 27:e februari
Annexet (Globen), Stockholm
Dörrarna öppnar 18.00

Åldersgräns: 13 år (separata barer för 18+)

Live under galan:

Näääk & Nimo (NY!)

Yarah Bravo (NY!)

Kumba, Allyawan & Gee Dixon (NY!)

Ken Ring med Keya & TNT (Masa Music)
LöstFolk med Dani M
Beldina
Lokal & Green Line Army
Kalle Gracias & Griljonären med Gonza-Ra

+ PRISUTDELNING
till ett antal av Sveriges främsta artister i ett tjugotal kategorier (Årets Album, Årets Grupp, Årets Video m.m.)

Galan leds av Behrang Miri och kvällen ramas in av DJ Qute bakom skivspelarna.

KONSERT EFTER GALAN:
JOEY BADA$$ (US)
Biljetter till gala och konsert finns ute nu via Livenation.se.

Biljetterna finns ute nu och kostar 460 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se / AXS-ombud, AXS.com samt Stockholm Globe Arenas biljettkassa 077-131 00 00.