5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
nas_S
Nas klar för Siesta-festivalen


Musikfest i Hässleholm den 30:e maj till 1:a juni.

 

Siestafestivalen i Hässleholm startade år 2003 och nu vuxit till en stark festival med runt 10 000 besökare. Festivalen brukar ses som premiären på festivalsommaren eftersom den anordnas helgen i slutet av maj/början av juni.

 

Mer info – http://www.siestafestivalen.se

 

 

 

1994 släpptes den debut som fortfarande, nitton år senare, räknas till en av de bästa skivorna som någonsin gjorts och med ”Illmatic” skrev Nas in sig själv i musikhistorien. Det sägs att en svala inte gör en sommar och på samma sätt ger inte ett fantastiskt album en karriär men när varenda släppt skiva når Billboards r’n’b-listas andra eller första plats finns det inte mycket kvar att ifrågasätta.

Hur förmedlar man betydelsen av en legendar och superstjärna i såhär korta ordalag? Nas är killen som på grund av biljettryck körde rygg-i-ryggkonsert på Berns i mars. Han har turnerat med Bob Marleys son Damien. Han skriver socialrealistiska texter vars värde för fansen aldrig skulle gå att omsätta i pengar. Det är östkusthiphop och det är Brooklyn och det är smutsigt och tungt och alldeles, alldeles fantastiskt.

Senaste festivalspelningen i Sverige var på Way Out West 2009 och när han nu åter spelar för en svensk festivalpublik har han dessutom den senaste skivan ”Life Is Good” med sig i repertoaren. Episkt är nog det mest passande ordet för att beskriva det faktum att Nas kommer till Hässleholm.Publicerat:
RedaktionenNULL