61e03a9241f02418c35e38e2
Michael Kiwanuka till Stockholm i november


Den kritikerrosade sångaren tillbaka i huvudstaden för livespelning.

 

 

Om du inte förstått det än, så är Michael Kiwanuka med största sannolikhet en av vår tids mest begåvade artister. Kiwanuka besitter en tidlöshet som sällan är närvarande hos moderna akter. Genom honom sjunger 60-talets souljättar med sina försmäktande stämmor. Richie Havens, Otis Redding och Bill Withers står i ridån när Kiwanuka lekande lätt framför sin traditionella men modernt tappade soul med afroinfluenser och jazziga övertoner. Och det är just i den där dimensionen av jazz som mycket av storheten ligger. För finns där inte lite av en helig allians mellan Nick Drake och Terry Callier någonstans i Kiwanukas kompositioner?
Han är uppväxt i förorten Muswell Hill, i norra London med föräldrar som flydde Uganda och Idi Amin. Från början arbetade han som sessiongitarrist men har sedan början av 2011 fått uppmärksamhet som soloartist. Communion Records upptäckte den unge skönsångaren och under första halvan av förra året kom prisade EP:n ”Tell Me a Tale”. Sedan har det gått som på räls, från vinsten i BBC:s ”Sound of 2012” till att öppna för Adele på flertalet turnéer och tillställningar.
Bara ett drygt halvår efter sin första spelning på Kägelbanan i mars i år är han tillbaka på svensk mark, denna gång på en betydligt större scen, nämligen Münchenbryggeriet med enkapacitet strax över 1500 personer. Gissa om den goda stämningen är garanterad!

 

 

http://www.luger.se/michael-kiwanuka

 

Text av

Anna SagerPublicerat:
RedaktionenNULL