I höstas meddelade Sami och Alibrorsh att de båda skulle göra comeback som gruppen Medina. I vintras berättade Sami för Aftonbladet om bakgrunden till uppbrottet under några års tid:

– Vi har haft ett fyra år långt uppehåll. Det blev för intensivt mellan mig och Ali under 13-14 år av turnerande. Vi tog en paus och det var inte meningen att den skulle bli så lång. Sedan växte vi ifrån varandra under en tid, men vi var aldrig ovänner. Nu, efter fyra år, tänkte vi ”vad håller vi på med”, vi borde sätta oss ner och prata igen. Så i går var första dagen på fyra år som vi träffades, har Sami Rekik berättat för Aftonbladet

I slutet av november kom även bekräftelse att duon medverkar i Melodifestivalen med låten “In I Dimman”. Efter deltävlingen gick Medina till final som hålls lördag 12 mars på Friends Arena i Stockholm.

Inför Mello-finalen låter nu Medina avslöja att de båda åker ut på en Sverigeturné med titeln “In I Dimman Tour” med stopp i ett flertal svenska städer under våren och sommar. Fler datum lär tillkomma löpande.

Foto: Daniel Stigefelt