Den hyllade brittiska triphop-gruppen Massive Attack är en av de klara akterna för festivalkonceptet Rosendal Garden Party i Stockholm till sommaren 2024. Gruppen med Robert “3D” Del Naja och Grant “Daddy G” Marshall i spetsen beskrivs av arrangörerna:

“Mer än 30 år in i karriären känns Massive Attack fortfarande lika samtida som de alltid har gjort. Deras suggestiva sväng, futuristiska produktioner och aktivistiska inställning har gjort dem odödliga, likt ett evigt finger på samtidspulsen. 2024 kommer triphop/dans-pionjärerna från Bristol få oss att dansa som om vi levde i en 90-talsdröm, då de kommer till Stockholm för första gången sen 2009.”

Samtidigt presenteras ytterligare fyra akter i form av The Cardigans, Turnstile, Grace Jones och RAYE. Johanna Beckman, innehållsansvarig på Rosendal Garden Party, säger följande i ett pressmeddelande:

”Det känns underbart att äntligen få lätta på locket om våra första bokningar inför nästa års Rosendal Garden Party, en tidig julklapp från tomten dessutom med en tredagars för så pass bra pris. Personligen så är några av dessa artister totala drömbokningar, både Grace Jones och Massive Attack har varit två av mina favoriter sen tonåren, att The Cardigans äntligen återvänder till Stockholm efter ett antal år känns fantastiskt och både Turnstile och RAYE är av helt olika anledningar några av de mest spännande framtidsnamnen jag kan tänka mig.”

Rosendal Garden Party äger rum 14-16 juni 2024 på Djurgården i Stockholm.