Den stundade festivalen Lollapalooza Stockholm vilar på en lång och unik mattradition, från dess utländska motsvarigheter i både USA och Sydamerika. Lollapalooza Stockholm satsar i år stort på mat- och dryck. Nu presenteras programmet för årets Lolla Eats där flera kända restauranger flyttar in på festivalområdet.

– Lolla Eats är verkligen som en matfestival i musikfestivalen, en separat upplevelse som blickar bortom den “vanliga” festivalmaten. Med ett brett och noggrant kurerat utbud av allt från avsmakningsmenyer på lyxkrogar till langos från foodtrucks vill vi att det ska finnas något för alla, säger Patrick Fredriksson, Partnership Director, Live Nation.

I VIP-området flyttar några av Stockholms mest kända krogar in i samarbete med Svenska Brasserier, däribland Sturehof, Riche & Taverna Brillo.

– Musik, mat, dryck och konst genomsyrar alla våra restauranger och vi ser Lollapalooza Stockholm som en självklar mötesplats. Menyn kommer att representera våra restauranger med typiska brasserierätter som vi ser kommer att tilltala festivalpubliken, säger Magnus Nilsson Driftsansvarig för catering och take away, Svenska Brasserier.

Några av de övriga restaurangerna är:


AIRA

Prisade kocken Tommy Myllymäkis Michelinrestaurang AIRA lanserade sin omtyckta fine dining-lunch tidigare i år, och nu kommer lyxkrogen till Lollapalooza (tillgänglig för festivalens Platinum-besökare). Festivalmenyn kommer bestå av avsmakningsmenyer med tonvikt på nordiska säsongsbetonade råvaror.

Texas Longhorn

I äkta amerikansk anda öppnar Lolla Eats Sveriges största Texas Longhorn-restaurang med hundratals platser och utsikt över stora scen – en magisk BBQ med avslappnad “Southern Hospitality” och Svenskt Kött-märkt kött.

Wine & Dine
Tillsammans med The Wine & Spirits Collective bjuder Lolla Eats på en unik festivalupplevelse där besökare kan boka bord för en härlig skaldjursplateau eller avsmakningsmeny i italiensk och spansk anda, i kombination med en gedigen vinlista på över 20 olika viner från deras producenter.

Chef’s Corner
Lolla Eats har samlat hela 40 av Sveriges mest unika foodtrucks på ett eget område. Bland annat kommer årets kock 2021 Gustav Leonhardt att servera Smashed Burger på vildsvin i samarbete med Arla, och Urban Deli bjuder på sina hemmagjorda köttbullar.

Lolla Beer Fest
Lolla Beer Fest arrangeras i samarbete med Spendrups som erbjuder ett brett utbud av hantverksöl till besökarna. I år blir det hela tre specialbyggda ölcontainrar uppställda på olika platser inom festivalområdet med en unik kyllösning som ser till att ölen håller precis rätt temperatur. Ölen kommer från Beavertown, Fourpure, New Belgium, Paulaner, Brutal Brewing, Blue Moon, Gotlands Bryggeri och Pistonhead.

Fler klara restauranger för Lolla Eats:

Kennys Gelato
Jeffreys Food Truck
Milners Fish and Chips
Carl’s Burger
Mackverket
Hk’s Lila Food Truck
Buntas Thaimat
Tannta Yaasaye’s Red Foodtruck
Beni Grill
Soulistic Food Truck
American Burger
Kebabrulle
Super Burger Stockholm
Sulles Streetfood
Belgian Waffles Company
Galet Gott Foodtruck
Langosvagnen
Waynes Fish & Chips
Tikka Roti
Toastmanne’n & Mimmis Nachos
Bohobar
Hjortkebab
Western Streetfood
Efter regn kommer solsken
Casey’s Fish & Chips
GreenHouse – The Vegan Truck
Bun Bun
Taste Brazil
M Creperie
Vischan på Vift
Baos&burger
Nennas food truck
Asian mix 08
PappaPeppar
Neals Churros & Donuts
Fogarolli

Foto: Live Nation Sweden