kingsizegalan-ny-S
Liveartister på KINGSIZEGALAN 2014 – 27:e februari på Solidaritet Arena, Stockholm


Adam Kanyama, RMH, Cleo & Kristin Amparo, Etzia, Kartellen, Piraterna, Rawda, Sabina Ddumba, Som Fan, och The Order.

 

 

Kingsizegalan torsdag 27:e februari 2014 på Solidaritet Arena, Stockholm. Kingsizegalan sänds live i TV4 Play.

 

 

 

Från 19.00 börjar sändningen i TV4 Play på följande hemsida:

 

http://www.tv4play.se/program/kingsizegalan

 

 

 

KÖP BILJETTER HÄR! (Åldergräns 18 år)

 

 

 

LIVE PÅ KINGSIZEGALAN 2014

 

– ADAM KANYAMA
– CLEO & KRISTIN AMPARO
– ETZIA
– KARTELLEN
– PIRATERNA
– RAWDA
– RMH (Adam Tensta, Dida, Eboi, Nebay Meles, Silvana Imam)
– SABINA DDUMBA
– SOM FAN
– THE ORDER

 

 

Under galakvällen kommer livebandet SPIDERDOGS finnas på scenen och agera husband. Under 00-talet har Spiderdogs drivit klubbverksamhet i Stockholm samt turnerat och spelat med flera av landets främsta artister som exempelvis Promoe (Looptroop Rockers), Chords, Adam Tensta, Som Fan, KWAAI och många fler.

 

I egenskap av vinnare i kategorin “Årets DJ” på förra årets gala kommer ingen mindre än DJ BLACK MOOSE stå bakom skivspelarna!

 

Konferencier för Kingsizegalan 2014 är komikern och radioprofilen AHMED BERHAN – se videoklipp nedan där han skickar en hälsning!

 

 

På galans efterfest blir det finbesök från New York av legendariska duon M.O.P.LÄS MER HÄR!

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer om de artister vi tidigare presenterat för liveuppträdande på Kingsizegalan 2014:

 

 

 

ADAM KANYAMA

 

Adam Kanyama har under ett några års ti varit en av landets mest omtalade nykomlingar och i fjol signade Botkyrka-sonen till Warner Music Sweden för att släppa sitt debutprojekt via bolaget. Adam Kanyama spelade under vintern in EP:n “Jag Mot Världen” med producenten “Rizbeats” med gäster som Samboii och Cherrie. I januari släpptes skivan och därefter har vi även kunnat se ett flertal musikvideos samt samarbeten med crewkompisarna i OIAM (Malcolm B, Samboii och Gedi Gedz).

 

 

 

 

 

CLEO & KRISTIN AMPARO med Broke N Tipsy & Spiderdogs

 

Femtastic-kollektivet fullkomligen invaderade Kingsizegalan förra året med ett medley där en lång rad kvinnliga hiphop-profiler visade sig på bästa sätt! Nu är Cleo & Kristin Amparo tillbaka på galascenen och aktuella med nya EP:n “Vem E Han” som släpps 25:e januari via Femtastic/Random Bastards. SKivan har spelats in i samarbete med Sundsvall-producenterna Broke N Tipsy som förra året släppte rosade “Mixtape One”. Cleo & Kristin Amparo släpper sitt första projekt på svenska tillsammans har bland annat ett samarbete med Style Of Eye inkluderat på skivan.

 

 

 

 

 

 

ETZIA

 

29-åriga Etzia från Göteborg, född i New York och har rötterna i Panama, Trinidad & Jamaica, är en av Sveriges mest intressanta reggae/dancehall-artister. Hon har släppt ett flertal singlar, EP:n “Gangstress” från 2011 samt medverkar på flera riddim-samlingar med europeiska och jamaicanska producenter. Tidigare samarbeten inkluderar låtar med Serengeti, Syster Sol, Femtastic, Collie Buddz med flera. Etzia kommer under våren att släppa singlar, musikvideos samt en traphall-EP.

 

 

 

 

 

 

 

KARTELLEN

 

Med ett nytt album i ryggen, “Ånger & Kamp Del 2”, intar Kartellen återigen Kingsizegalan! Allt sedan starten 2008 då Kartellen bildades av Leo ”Kinesen” Gonzalez och Janne Babyface med Sebbe Staxx och Kaka, har gruppen blivit några av Sveriges mest omtalade artister. I slutet av förra året stod Sebbe Staxx med Timbuktu i centrum för en mediastorm på grund av singeln “Svarta Duvor och Vissna Liljor” där ett tydligt budskap förmedlades till bland annat Sverigedemokraterna. Kartellen fortsätter att ge oss ocensurerade skildringar av kriminalitet, droger och utanförskap med hopp om ett Sverige i förändring.

 

 

 

 

 

 

 

PIRATERNA

 

Aden och Awal är två kusiner som utgör gruppen Piraterna från Malmö. Duon signade nyligen till Soblue Music är några av landets mest spännande framtidsnamn. Efter sin medverkan på Kartellens “AM43 Remix” och på Abidaz album (“Stänger Ner”), är man nu redo att framföra en helt ny singel på Kingsizegalan!

 

 

 

 

 

 

RAWDA

 

Under förra året tog 18-åriga Rawda från Stockholm ett massivt kliv in på den svenska hiphopscenen då hon tillsammans med Gabbe G som duon 14X blev en av finalisterna i talangtävlingen Nästa Nivå och fick åka till Red Bull Studios i Köpenhamn. Rawda släppte i höstas även debutsingel med produktion av Mack Beats och On-Ree via Team Galagowear Records. 2014 ser ut att bli minst lika spännande för Rawda och hon inleder året på bästa sätt med ett galaframträdande.

 

 

 

 

 

 

RMH (Adam Tensta, Dida, Eboi, Nebay Meles, Silvana Imam)

 

Respect My Hustle vann på fjolårets Kingsizegala priset för “Årets Original” då man under många år visat framfötterna som ett innovativt och nyskapande kollektiv. Adam Tensta har allt sedan debutsuccén 2007 arbetat i olika konstellationer med sina crew-kollegor Dida och Eboi och har även på senare tid fått sällskap av albumdebuterande Silvana Imam samt nykomlingen Nebay Meles. På Kingsizegalan samlas Silvana Imam, Eboi, Dida, Nebay Meles och Adam Tensta i ett gemensamt framförande, exklusivt för Kingsizegalan.

 

 

 

 

 

SABINA DDUMBA

 

Den unga sångerskan Sabina Ddumba från Stockholm visar åter på den svenska neosoul-scenens fina återväxt och efter förra årets gästspel med Adam Kanyama på “The Golden Child” har hon i år medverkat på Mohammed Ali och Aki-singeln “Rapstjärna” samt på Prop Dylans “Still”. På Kingsizegalan kommer Sabina spela sin efterlängtade debutsingel, med ett intressant sällskap…!

 

 

 

 

 

 

SOM FAN

 

Som Fan består av producenten Ezana Mussie (Ezzo Fresh) samt rapparna Noah Sebnat (Nomaden) och Roine Tälth-Borgstrand (Sexfemman). 2012 debuterade trion via Slangmusik med en självbetitlad EP som förra året följdes upp av “Som In I Helvete EP”. Själva beskriver man sin musik som “tonsatt politisk innovation och med ett textförfattande som bottnar i suggestiva tolkningar av vår samtid”. Debutalbumet “Sellout” släpps den 21:a februari på Sony Music och gästas av Jaqe, Timbuktu, Simon Emanuel och Silvana Imam.

 

 

 

 

THE ORDER

 

The Order, ett Göteborgsbaserat kollektiv med kreativitet i fokus, som med finess hanterar allt ifrån musikproduktion, rap, sång, dans, video, grafiskt arbete, DJing, webbdesign till kläder och smyckesdesign. Med “strength in numbers” som sitt motto släpps musik både gemensamt och som de individuella akterna Beatslingers, Bob Village, Ozone Fukkaz, Palestine aka Ledr P, Sick Art, Nimway och Dj Neno. Året 2012 släppte kollektivet låten “Fifaan (Eydå Sfärje)” och fick i och med det ett stort genombrott vilket man följde upp i januari månad med hajpade mixtape-releasen “KVEA (KundeVartEttAlbum)”. The Order har som sin styrka att medlemmarna har väldigt bred och olika erfarenheter av musikbranschen. Alltifrån att ha producerat stora svenska hiphopakter till samarbete med Wu-Tang Clan.

 

 

 

 

KINGSIZEGALAN 2014 – torsdag 27:e februari 2014 på Solidaritet Arena, Stockholm.

 

Kingsizegalan sänds live i TV4 Play: http://www.tv4play.se/program/kingsizegalan

 

KÖP BILJETTER HÄR! (Åldergräns 18 år)

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL