61e03a9241f02418c35e38e2
Leon Bridges till Sverige i sommar – aktuell med albumet “Gold-Diggers Sound”


 

 

Den Texas-fostrade soulsångaren Leon Bridges släppte det souliga debutalbumet “Coming Home” 2015, en skiva som följdes upp av skivan “Good Thing” (2018) som riktade blicken mot den samtida R&B och disco. Tidigare i år kom kom Bridges tredje album ’Gold-Diggers Sound’ där han tagit steg mot ett mer knastrigt analogt sound med influenser av jazz, pskykedelia och afrobeat. Nu står det klart att Leon Bridges kommer till Europa och Sverige för en spelning i sommar. Konsertarrangören Luger beskriver Bridges musikgärning i ett utskick:

 


“Om själfullhet var mätbart skulle Leon Bridges vara världsmästare. Nu är den ju inte det, men att kritiker såväl som lyssnare, utan att darra, jämfört Texas-sångaren och gitarristen med både Sam Cooke och Otis Redding säger väl en hel del. Bridges gör tidlös, varm, soulmusik – djupt förankrad i den klassiska R&B:n medan den varsamt sträcker sig mot samtiden. Hans röst är trösterik, sensuellt följsam men framför allt smärtsam uppriktig. Oavsett om han sjunger om att åka motorcykel på natten, brustna hjärtan eller polisbrutalitet så är Leon Bridges en av vår tids allra största röster.”

 

 

Leon Bridges kommmer till Sverige och Stockholm den 13 juni 2022 för en konsert på Annexet i Stockholm. Biljetter släpps fredag 3 december klockan 9.00 via Luger.se.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL