Lefto från Belgien till Kåken, Stockholm 2:a november


Heineken i samarbete med Flaco Prroductions & Soundhabits Studios presenterar en helkväll med Bryssel-DJ/producenten.

 

 

Namnet ”LeFtO” kommer från början från hans ”tag”. Det är en variant på det franska uttrycket ”Lève tôt” – ”Uppe tidigt”. Och ända sen han bytte pennan mot skivnålen så har det varit hans kännetecken.
Att alltid vara ett steg före och ha fingret i luften och koll på kommande trender. Något som inte minst hans spellistor för radiostationen ”Studio Brussels” är ett bevis på det. I sina DJ-set blandar han utan problem guldkorn som gläder den mest inbitne crate-diggern med nutida hiphop och bas-knas från framtiden. Hans rötter inom jazzen och hans erfarenheter från att ha jobbat i en av Belgiens mest betydelsefulla skivaffärer, Music Mania, samtidigt som han drev hiphop-labeln B9000 gjorde honom till det naturliga valet för ett Blue Note remixalbum. Men kanske ännu mer känt är hans arbeten på Gilles Peterson label, Brownswood Recordings. Inte bara remixer utom även egenproducerat material. Gilles Peterson har dessutom kallat hans radioshow på ”Studio Brussels” för ”Best radio show out there”.

 

 

LeFtO har på senare tid även blivit känd för att han alltid dokumenterar sitt DJ-liv med en videokamera när han reser runt världen. Missa inte en av framtidens mest givande dj´s, där dåtid möter nutid!

 

Lyssna på Lefto´s mixar på http://www.mixcloud.com/LeFtOoO/

 

 

LEFTO, Brownswood, Belgien.
Plats: Kåken
Datum: 2:a november
Tid: 21-02

 


 Publicerat:
RedaktionenNULL