Lee ”Scratch” Perry och Mad Professor till Sverige


 

 

Lee ”Scratch” Perry och Mad Professor har samarbetat på tiotalet album och är båda instrumentella för dubgenrens utveckling. Vid duons senaste Stockholmsbesök var intresset så pass stort att det krävdes en flytt till större konsertlokalen Kägelbanan.

 

 

I april återvänder Lee ”Scratch” Perry och Mad Professor till Sverige för ytterligare två gemensamma spelningar, denna gång i Malmö och Göteborg. Biljetter släpps fredag 2:a februari via Luger.se.

 

3:e april – Pustervik, Göteborg
4:e april – Babel, Malmö

 

“Neil Fraser – som Mad Professor egentligen heter – fick smeknamnet Mad Professor som barn då han ständigt gillade att experimentera med elektronik. Det intresset har han minst sagt fortsatt med, och var instrumentell i att föra dubgenren in i den digitala tidsåldern. Hans unika syn på produktion kan höras både på egna giv och på album av inflytelserika grupper som Massive Attack och Sade. 81-årige Lee ”Scratch” Perry är dubens kanske mest inflytelserika artist, och utan de banbrytande experiment som utfördes i hans Black Ark Studio under 1970-talet hade genren aldrig sett ut som den gör idag. Med mängder av inspelningar på sitt samvete håller sig Lee ”Scratch” Perry ständigt aktuell, och släppte senast förra hösten nytt tillsammans med Subatomic Sound System.”

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL