5e81bb9b7f80ce30463cf002
trees-anders-malmberg-RAW-art-S
Kolla “Raw Art”-vernissage på KonstArt, Stockholm 4:e april


 

 

Anders Malmberg – bildkonstnär och beatmaker/DJ har varit verksam konstnär i drygt tre år. Efter en resa till NY 09 bestämde sig Anders för att satsa fullt ut på sitt hantverk. Kontrasterna i staden samt ett personligt möte med en nära vän fick honom att inse vad som krävs för att satsa. Han insåg under resans gång hur stora förutsättnigar han hade hemma och just att hans uttryck håller på en högre nivå. Anders själv beskriver sin stil som spontan lekfull “i stunden” . Det är oftast en rik blandteknik på annorlunda material. Plywood, takplåt, vinylskivor, skyltdockor och canvas. Att först gå in och känna av , få ut anderörelsen i uttrycket sen gå på med poskapennor och kritor. För att sedan gå tillbaka och spontant kasta färg . “Jag ser det lite som ett organiserat kaos” säger Anders. Sedan 09 har Anders fullständigt ångat på och har huvudsakligen koncentrerat sig på allmänna ytor i form av gallerior restauranger liveevent och välgörenhet. AM har haft återkommande utställningar på Restaurang Judit & Bertil i Hornstull där han är husets konstnär även vid tre tillfällen i Bruno gallerian på Götgatsbacken. Under 2012 fick AM chansen att ställa ut ett alster på Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster i Harlem NY. Strävan är konstant och han verkar inte kunna sluta måla , skapa kreativt. “För mig är det som att andas, det går max tre dar utan att jag plockar upp pensel ,det är mitt allt”

 

 

Anders Malmberg – “Raw Art” vernissage 4:e april 17.00:

 

Utställningen på går 4-10:e april. Mån – fre 12-19, lör 12-17, sön 12-15. Hökensgata 11, Stockholm.

 

Under kvällen så spelar DJ Buju/Anton från Sjukstugan) Funk Afrobeat Soul och på micken gästar sångerskan Kristin Amparo + det bjuds på dryck till de första gästerna!

 

 

www.thetreehouse.se

 

 

” En nära vän kalla min stil för rå konst vid ett tillfälle och det har fastnat. Arbetar alltid konceptuellt med projekt och försöker variera stil men någonstans finns det en röd tråd – Raw Art. Gillar textur och annorlunda material att jobba på. Det här är en samling tavlor från olika utställningar jag haft under åren. Älskar blandteknik och att jobba spontant men kontrollerat, att fånga slumpen brukar jag tänka. Akryl.Poskapennor.Tusch.Spray.Vattenfärg.Möbellack.Plywood.Canvas.Takplåt.Skyltdocka.”

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL