Kodjo Akolor klar som programledare för P3 Guld 2020


Se även den första klara liveartisten här!

 

 

Om mindre än tre månader är det dags för P3 Guld-galan att hylla det svenska musikåret 2019. Under en kväll fylld med artistuppträdanden och prisutdelningar i nio kategorier riktas strålkastarna mot svensk musiks nutid och framtid. Nu står det klart att programledare blir Kodjo Akolor.

 

– P3 Guld är Sveriges svar på MTV Music Awards. Det är den känslan jag vill förmedla. Vi har så många galor som tar sig själva på stort allvar. Det är skönt med en gala som är lite mer avslappnad, säger Kodjo.

 

Kodjo Akolor har tidigare varit programledare för P3 Guld 2014 och 2015 och den 18:e januari nästa år gör han det alltså igen. Samtidigt står det klart att den första klara artisten att uppträda är Victor Leksell. Genombrottet kom med låten “Tappat” hösten 2018 och under 2019 har han släppt ytterligare tre låtar som alla varit enormt populära.

 

– Det är en jättestor ära att få vara en del av P3 Guld. Jag fick möjligheten att gå på galan i år och bara det kändes stort så det är svårt att greppa att jag faktiskt ska spela där nästa år. Eftersom jag har paus i mitt turnerande under vintern så blir det en av de få spelningar jag gör så vi ska såklart bjuda på något extra. Hoppas verkligen tittarna och publiken gillar det!, säger Victor Leksell.

 

Galan direktsänds i P3, SVT2, SVT Play och på Sveriges Radio Play. Vilka som nomineras i priskategorierna och vilka andra artister som uppträder på galan offentliggörs under hösten.

 

 

Foto: Mattias Ahlm / Mikael Grönberg / Sveriges Radio

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL