I september månad ska intresseorganisationen SAMI, som firar 60-årsjubileum, arrangera musikkonferensen “Get Loud” i Stockholm. Konferensen bjuder in organisationens medlemmar och andra aktörer inom musikbranschen som beskrivs vara “en utbildande branschkonferens med allt ifrån panelsamtal med musikprofiler och nätverksmingel, till workshops om aktuella ämnen som varumärkesbyggande och musikjuridik”.  

Syftet med konferensen är att den kan fungera som en knytpunkt för hela musikindustrin och skapa möjligheter till nätverksbyggande och kompetensdelning inom branschen.

– Vi är stolta över att ha arbetat för artisters och musikers rättigheter och möjligheter i 60 år och vill fira med att öppna upp hela Nalen för att fylla huset med både medlemmar och musikbransch. Med Get Loud vill vi skapa möjligheter att knyta värdefulla kontakter, men också att få handfasta verktyg och insikter, så att artister och musiker ska kunna fortsätta utvecklas i sina karriärer, säger Stefan Lagrell, vd på SAMI. 

En av programpunkterna är “DIY: Vilken hjälp behöver jag för att kunna göra det själv?” där Adam Taal (artist), Sofia Green (Amuse) och Petter Seander (Birds Will Sing For You) medverkar. Samtalet leds av Emma Carlsson och beskrivs vidare:
“Fler och fler artister gör det mesta helt själva idag, utan resurser från stora skivbolag. Vad behöver du tänka på och vilken hjälp behöver du för att nå ut som independentartist?”

Musikkonferensen Get Loud som äger rum den 19 september 2023 på Nalen i Stockholm. Evenemanget är kostnadsfritt för besökare och välkomnar artister och musiker, representanter från musikorganisationer, musikdistributörer med flera.