62429f791c0bfc1aba6ef852
Klart för nya festivalkonceptet Way Out Västtrafik – i Göteborgs kollektivtrafik


 

 

Det dröjer till sensommaren 2022 innan festivalsugna får lov att återigen besöka Slottsskogen för Way Out West. Men redan nu anordnar Way Out West ett nytt festivalkoncept – i Göteborgs kollektivtrafik. I mitten av november gör musikfestivalen ett unikt gästspel ombord på en av Västtrafiks spårvagnar för arrangemanget Way Out Västtrafik.

 

 

På en rullande spårvagn i trafik kommer artisterna A36, Miriam Bryant, Little Dragon, Jens Lekman, Stella Explorer och Raghd & Jelly Crystal att göra uppträdanden ombord. Lars Backström, vd på Västtrafik, säger i ett pressmeddelande:

 

– Nu kan vi äntligen börja resa tillsammans igen och det vill vi fira med våra resenärer. Samtidigt vill vi påminna om att hur viktigt det är att vi nu börjar resa mer hållbart och tillsammans med Way Out West sätter vi strålkastarljuset på den frågan.

 

 

På varje konsert ombord på spårvagnen ryms 40 personer och spelningarna kommer också att kunna följas kostnadsfritt via en livestream på Västtrafiks hemsida. Alla konserter startar och slutar på Marklandsgatan i Göteborg.

 

– Hållbarhet är alltid högst upp på vår agenda, och vi jobbar ständigt för att ligga i framkant globalt på den punkten. Vi vet att kollektivtrafiken är en nyckel i framtidens resande, så att få bjuda in till en musikfestival på en spårvagn känns helt magiskt, säger Patrick Fredriksson vidare, arrangör och medgrundare av Way Out West.

 

 

Way Out Västtrafik arrangeras lördag 13 november 2021. Varje konsertbiljett kommer att kosta 34 kronor, lika mycket som en enkelbiljett hos Västtrafik. Biljetterna släpps klockan 10:00 den 22 oktober och säljs via Ticketmaster.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL