Brooklyn Tour 2023 tar avstamp i Åre under stängningshelgen den 27 april, för att sedan ta nya tag i oktober där turnén fortsätter till Sundsvall och Helsingborg. Headline för turnén är Sveriges egna r’n’b-drottning Cherrie. Support i Åre är Random Bastards, Loxell, och DJ Shewit.

”Vi vill hylla alla de många ikoniska artister och musikgenrer som har kommit från Brooklyn genom åren.Fokus i år blirpå lokala svenska artister där vi kanleverera en unik konsumentupplevelse genom att blanda etablerade och up & coming artister från olika platser i Sweden under alla evenemang som planeras för Brooklyn Tour 2023”. Wille Biörck, Brand Manager, Brooklyn Brewery Sweden

Cherrie har tilldelats en rad utmärkelser för sitt artisteri, bland annat både P3 Guld, Grammis. Hon lyfter gärna fram sina rötter och visar ständig support för sin hemort och visar vägen för yngre generationen. Cherrie uppmärksammades 2015, efter hon släppt debutsingeln “Tabanja” – detta blev startskottet för hennes musikaliska karriär och samma år nominerades hon till Grammis för ”Årets nykomling” och ”Årets musikvideo”.

Random Bastards startade 2002 som ett lokalt kompisgäng med rötterna i skateboard, snowboard och hiphop. Under 20 års tid har crewet växt fram till ett av Sveriges största och mest framgångsrika kreativa kollektiv. I Åre bjuder depå en line-up bestående av en skön mix av RB-artister, bland annat får vi träffa Fricky, Gonza-Ra,Trainspotters samt nya tillskottet Fridlyst.

Östersundssonen Loxell har gjort sig känd för att fullkomligt mata ut släpp,med allt ifrån mixtapes, covers, freestyles. Senast i raden är “ÖVERSEAS 2” där han jobbar tillsammans med producenten PreGame. Men redan nu i vår är nya projekt på väg ut.

DJ Shewit har åkt landet runt i sju år och spelat på Sveriges bästa klubbar. Tillsammans med Gärigheter har de även styrt klubbkvällar och events. Här kan vi förvänta oss nice beats –som kommer från alla hiphopens grenar, en blandning av futurebeats, Amapiano och bailefunk.

Brooklyn Tour 2023 gör sitt första stopp på Åre Verandan den 27 april 2023. På plats får hon även får hon även sällskap av artister som Random Bastards, Loxell och DJ Shewit.

Biljetter och mer information här!

Brooklyn Brewery präglas av tradition, kvalitet och stark lokalförankring. I den andan vill nu bryggeriet skapa upplevelser som knyter an till dess grundvärden. Kingsize har träffat Wille Biörk (Brand Manager) och Georg Ekelund (Brand Ambassador) på Brooklyn Brewery för att tala närmare om Brooklyn Tour 2023.

– Brooklyn har en lång historia som plats för en mängd av ikoniska artister och olika musikgenrer och i år satsar vi på Hip Hop och R&B i samband med hiphopkulturens 50-årsjubileum. Kortfattat vill vi ge alla möjligheten få uppleva Brooklyn på hemmaplan med lokala artister i fokus, säger Georg Ekelund och fortsätter att berätta om turnéns headline-artist.

– Cherrie är en förebild för många, både musikaliskt men också i hennes vardagliga arbete med politik och människor. Hon är också en pionjär, hon räds inte att utmana normer och uppfattningar om hur musik ska vara och låta. Det är alltid något nytt när du hör hennes musik, du får en ny upplevelse varje gång. Samtidigt som det finns en storhet i henne, så finns även en ödmjukhet som det är få artister av hennes kaliber som har.

Redan förra året åkte Brooklyn Brewery ut på en turné land och rike runt, då med fokus på att introducera artister, DJ:s och graffiti till besökare över hela landet. Georg Ekelund berättar entusiastiskt om den resan runt om i Sverige.

– Det blev succé! Från Umeå i norr till Göteborg i väst blev det fullt blås varje gång. Vi kände att vi hittade ett lyckat koncept som vi vill fortsätta med, samtidigt som vi fick möjligheten att samarbeta med en mix av både etablerade och mindre etablerade artister på väg upp. Tillsammans kunde vi ge publiken en fantastisk upplevelse. Om alla bara satsade på det självklara valet skulle vi inte ha några nya artister någonsin, eller öl för den delen heller.

Brooklyn Brewery beskriver att ambitionen är tydlig – att skapa nya upplevelser för alla som gillar livemusik. Satsningen är därför riktad på att samarbeta med artister som har lokalförankring runtom i landet men inte hunnit bli så etablerade ännu. Detta i kombination med etablerade artister syftar till att alla som är på plats ska få en minnesvärd kväll – en upplevelse av något nytt med kopplingar till deras hemstäder.

– Brooklyn Brewery har alltid ivrat för att skapa en inkluderande plats, vart vi än befinner oss. Vi vill ge ambitiösa skapare en chans att uttrycka sig. Vi gillar de som är egensinniga och utmanande. Och denna energi har vi sett att nyare artister fortfarande har på ett annat sätt och vi har möjligheten att skapa en scen för dem och vi tar varje tillfälle i akt att göra så. Dessutom får alla på plats möjligheten att få nya upplevelser genom att upptäcka nya artister och DJ:s, en mix av konsert och klubbkväll där alla är välkomna. Brooklyn Lager har varit en populär öl i Sverige under många år.

Vad är det som gör ölet så uppskattat tror ni? 

– Brooklyn Lager är den första ölen som bryggdes av Brooklyn Brewery för 35 år sedan. Än idag är det den populäraste och inte bara i Sverige men också på många av Brooklyns marknader utomlands. Jag tror att det vinnande konceptet delvis är att det är en lager med mer humle och smak än de traditionella lagerölen, kombinerat med.

Ni lanserar också en ny ölsort under våren, berätta mer om det!

– I april lanserar vi en ny lättdrucken och god pilsner som vi tror kommer att bli en uppskattad öl för alla som gillar Brooklyns sortiment, men även de som kanske inte provat något från oss än. Det är dessutom 50-årsjubileum för hiphopkulturen som kommer att firas, kombinerat med att vi firar 35-årsjubileum för Brooklyn Lager – den första ölen som Brooklyn bryggde. Bägge kommer att följa med oss på turnén men också på andra sätt under hela året. Det ska bli superkul, säger Wille Biörk

BROOKLYN TOUR 2023

27/4 Veranden, Åre

27/10 E-street, Sundsvall

18/11 The Tivoli, Helsingborg

* Fler datum kan tillkomma

Brooklyn Tour 2023 görs i samarbete med Brooklyn Brewery Alkoholfritt, United Stage och Kingsize Magazine.

65546e0a53c940223e0b0eb4