Den 19:e februari går festligheterna av stapeln på Hamburger Börs i Stockholm med prisutdelning, middag/mingel och liveuppträdanden. Köp dina biljetter nu för att hänga med svenska hiphop-eliten!

Svensk hiphop har haft ännu ett enormt år och därför väljer Kingsize Magazine att för andra året i rad anordna Kingsizegalan. Galan hålls på Hamburger Börs i Stockholm den 19:e februari 2013 och priser kommer att delas ut i ett flertal musikkategorier såsom årets låt, årets album, årets soloartist och årets grupp. Även omspännande kulturkategorier i form av årets dans och årets graffitimålare ska prisas.

Idag presenterar Kingsize albumaktuella KARTELLEN som den första i raden av live-akter att uppträda under galakvällen på Hamburger Börs 19:e februari!

KÖP DIN BILJETT HÄR: http://www.eventim.se/kingsizegalan

RÖSTA FRAM DINA FAVORITER HÄR: http://www.facebook.com/KingsizeSweden/app_294144984040000

FACEBOOKEVENT: http://www.facebook.com/events/482299401809409/

Under januari/februari månad kommer även fler artister som kommer stå på scen under Kingsizegalan 2013 att presenteras.

Om Kartellen

Musikkollektivet Kartellen bildades i en fängelsebunker av Leo ”Kinesen” Gonzalez och Janne Babyface. Året var 2008 och de kände att Sverige behövde riktig, verklighetsbaserad hiphop. Inspirerade av nittiotalets råa östkust rap började de göra musik. Förutom att fylla ett gap på den svenska hiphop scenen, blev musiken ett sätt för medlemmarna att ta sig igenom tiden i isolering.

Sommaren 2008 gjorde Kartellen, med Sebbe Staxx och Kaka, sitt första uppträdande som förband åt rap-legenden Ice Cube. Efter ett uppmärksammat reportage i modemagasinet Rodeo blev Kartellen bandnamnet på allas läppar. Aftonbladet uppmärksammade också Kartellen med en helsida, och inom några veckor hade bandet över
en miljon lyssningar på Myspace. Plötsligt var Kartellen Sveriges mest omdebatterade hiphop grupp. Det gjordes radioprogram och skrevs spaltmeter i SvD, DN, Nöjesguiden och olika bloggar. Många provocerades av Kartellens råa stil och bakgrund, men ännu fler skrev positivt. Kartellen blev ett band att älska eller hata.

Polisens uppmärksammade försök att stoppa Kartellens spelningar och alla skriverier drev på bandets popularitet som bara blev större och större. Ar 2009 gjorde Kartellen, trots att Sebbe och Kinesen satt i fängelse, succé på Hultsfred. Sen dess har även Maskinisten tagit plats som stående medlem i kollektivet. Kartellen släppt flera uppmärksammade videos och låtar på Youtube som sammanlagt fått cirka 15 miljoner views till dags dato.

Kartellens texter handlar ofta om det kriminella livets baksida där paranoian styr och svek och droger splittrar vänner och familjer. Om föräldrar som inte får uppleva sina barns uppväxt för att de sitter i fängelse. Om ständiga trakasserier från polisens som visar på en avgrund av misstro – från båda hållen. Om segregation och utanförskap. Om känslan att vara diskriminerad och känna sig mindre värd. Om klassamhället.

I slutet av november släpptes Kartellens första album ”Ånger & Kamp” genom Soblue Music och Universal Music. ”Ånger & Kamp” är producerad
av internationellt verksamme producenten Stress (Roc Nation). Singlarna ”Mina områden” och ”Ställ dig upp” har spelats friskt bland fans och firat framgångar på Spotify och andra digitala kanaler.

KÖP DIN BILJETT HÄR: http://www.eventim.se/kingsizegalan

RÖSTA FRAM DINA FAVORITER HÄR: http://www.facebook.com/KingsizeSweden/app_294144984040000

FACEBOOKEVENT: http://www.facebook.com/events/482299401809409/

Under januari/februari månad kommer även fler artister som kommer stå på scen under Kingsizegalan 2013 att presenteras.

Foto: Marguerite Seger