Kanye West kan ta “Sunday Service”-turné till Europa och Afrika


 

 

Det är ganska exakt ett år sedan Kanye West påbörjade sitt nya “Sunday Service”-koncept, där han med kören The Samples och körledaren Jason White samlats på olika platser i USA för att framföra musik. De virala framgångarna för konceptet ledde fram till att Kanye och kören bokades in för ett framträdande på den Kalifornien-baserade festivalen Coachella i april månad. I höstas kom även albumet “Jesus Is King”, en skiva som ursprungligen skulle haft titeln “Yandhi”. På juldagen följde Kanye även upp med julskivan “Jesus Is Born”.

 

 

Allt eftersom “Sunday Service”-konceptet blivit allt mer omtalat har Kanye haft möjlighet att uppträda i större kyrkor runt om i USA. I sällskap med pastorn Joel Osteen har Kanye uppträtt i Houston inför 45000 kyrkobesökare och planerar även ett större kristet event på Yankee Stadium i maj 2020.

 

På trettonde dag jul kommer obekräftade uppgifter om att Kanye West är redo att åka ut på en “Sunday Service”-turné till Europa och Afrika, skriver Revolt som hänvisar till TMZ. Det tycks vara troligt att sådana spelningar kommer arrangeras i samarbete med kristna samfund och kyrkor, även om detaljer kring aktuella städer och länder i dagsläget är oklara.

 

 

I slutet av 2019 bekräftade Kanye West att “Jesus Is King II” är under färdigställande, med ingen mindre än legendariske producenten Dr. Dre.

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

Ye and Dre Jesus is King Part II Coming Soon

Ett inlägg delat av Dr. Dre (@drdre)

 

 

 

 

Foto: Peter Hutchins / Wikimedia Commons

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL