6082b45925dc87017f719632
Jelassi, Cherrie, Imenella och Linda Pira klara för festivalen This Is Alby 2020


Musikfestivalen tillägnas alla som drabbats av gatuvåldet. 🌹🕊

 

 

För sjunde gången i ordningen är det klart för Botkyrkas egen musikfestival This is Alby. På grund av coronapandemin kommer scenprogrammet visas online och utan publik. Arrangörerna meddelar även att festivalen tillägnas offren för det rådande gatuvåldet. Hendelis Elias, projektledare för This is Alby, säger i ett pressmeddelande:

 

– Det kändes självklart att tillägna This is Alby till alla som fallit offer för gatuvåldet, det är en fråga som är verklighet för många av oss som bor i landets socioekonomiskt utsatta områden. Vi vet att det är en effekt av samhällets strukturella rasism och enorma klassklyftor, vi måste börja prata om människors olika förutsättningar och möjligheter.

 

 

Artisterna som är klara för This Is Alby 2020 är Cherrie, Imenella, Jelassi, Linda Pira, Jireel, Haval, L1na, Jelassi, SHRN och Venus. Det blir även stand up med komikern Ahmed Berhan och poesi med Nora Khalil. I ett pressutskick beskrivs strukturen bakom festivalarrangemanget:

 

“This is Alby är en ungdomsdriven festival som arrangeras av ABF Botkyrka-Salem och Musiksupporten, med stöd från bland annat Botkyrka kommun, Sony ATV, Hågelbyparken och Riksteatern. Festivalen har som princip att ungdomarnas egen arrangörsgrupp producerar allt, med hjälp av mentorer. Arrangörsgruppen består av unga från Botkyrka som på olika sätt är intresserade av musikbranschen och vill lära sig mer om produktion, teknik och management. På detta sätt har ABF och Musiksupporten skapat en läroprocess för de ungdomar som sedan vill söka sig vidare till arbeten och positioner inom svensk musikindustri. Syftet är att stärka unga vuxna lokalt i Botkyrka och bidra till mer inkluderande och representativ musikindustri, där fler får chansen i en annars homogen bransch.”

 

 

This is Alby sänds den 5:e september kl 20.00 på Youtube, Musiksupporten.se och ABF Botkyrka – Salem. Sändningen är exklusiv och visas endast vid ett tillfälle.

 

 

 

Foto: Elle Jonsson / Luger / Diana Halefom / Press

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL