Ryktena kring N.W.A. och dess återförening har varit intensiva allt sedan i somras då den biografiska filmen “Straight Outta Compton” var på tapeten. N.W.A. var i somras inbokade för ett framträdande på BET Experience 2015, men det visade sig att Dr. Dre inte medverkade.

I en intervju med The Talk ger Ice Cube nya förhoppningar till att vi åter kan få se Ice Cube, Dr. Dre, DJ Yella och MC Ren (även Arabian Prince?) på samma scen, vid den hajpade Coachella-festivalen i Kalifornien. Cube gick även så långt att han kommer arbeta på att få till en återförening av Westside Connection med Mack 10 och WC.

“I’m gonna try to bring the members of N.W.A together. Give everybody a little history lesson on Ice Cube and N.W.A, West Side Connection, everything I’ve been doing over the years.”

Coachella har en historia av spektakulära hiphop-relaterade framträdanden under de senaste åren där vi minns 2Pac-hologramet från 2012, OutKast-återföreningen 2014 samt Madonnas tungkyss med Drake 2015. Kanske är det 2016 då N.W.A. gör en spektakulär återkomst på scen med samtliga originalmedlemmar – inklusive Dr. Dre!? Kanske till och med ett Eazy E-hologram måhända?

Ice Cube är förutom sitt framträdande på Coachella i april (med N.W.A. och Westside Connection?) aktuell i filmerna “Ride Along 2” i slutet av januari samt “Barbershop 3” i april.

Se artist-lineup för Coachella 2016:

coachella-2016-