5e78b0917f33f434794a1c02
hultsfred-sthlm-S
Hultsfredsfestivalen flyttar till Stockholm


FKP Scorpio meddelar idag den överraskande nyheten.

 

 

Den anrika festivalen Hultsfred som gått av stapeln i de småländska skogarna under många, många år har nu bestämt sig för att flytta – till Stockholm! Festivalen skriver i ett pressmeddelande på www.hultsfredfestivalen.se:

 

 

Tider förändras, behov uppstår och möjligheter uppenbarar sig. Dessa tre anledningar tillsammans har lett oss till att ta ett viktigt beslut. I år flyttar vi Hultsfredsfestivalen från Småland till Stockholm, från Hultsfred till Stoxa i Sigtuna kommun. För att tillfredsställa artister, festivalbesökarna och våra egna visioner är det med blandade känslor vi lämnar en legendarisk plats, men brinner samtidigt av entusiasm över vad vi har framför oss.

 

 

Den nya platsen ligger 40 km norr om centrala Stockholm och endast 10 km från Arlanda flygplats.
Området är beläget på en gammal golfbana med öppet grönområde och vacker natur. Här kommer vi att bygga ett grymt festivalområde i direkt anslutning till en campingplats med stor kapacitet.

 

 

Det är ett unikt område som gör att vi behåller känslan av en klassisk campingfestival i naturen, men med den stora skillnaden att centrala Stockholm bara är en kollektivtrafiksresa bort. Vi gör det med andra ord möjligt för festivalbesökaren att pendla till och från området, för de som väljer att bo hemma eller föredrar en hotellsäng framför liggunderlag.

 

 

Med en befolkning på över 3 miljoner inom 40 minuters räckhåll från det nya festivalområdet på Stoxa, ges vi svängrum att utveckla Hultsfredsfestivalen på nya, spännande sätt i riktningar som tidigare inte var möjliga.

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL