5b0519b14d8689fc918b4567
kendrick-lamar-way-out-west-2018-S
Hiphop/r&b-spelningarna du måste se på Way Out West 2018!


 

 

När Way Out West går in på elfte upplagan är det med ett starkare startfält än någonsin. Prestigebokningen av Kendrick Lamar, som gör sin andra Sverigespelning för året, står ut för hiphopälskare. När vi senast bevittnade Kendrick i Slottsskogen 2013 var det en rappare i process att utvecklas till världsstjärna, nu även med ”To Pimp A Butterfly” och ”DAMN.” i diskografin.

 

 

@brckhmptn —> @wayoutwestfestival #wowgbg #brockhampton

Ett inlägg delat av wayoutwestfestival (@wayoutwestfestival)

 

 
På hiphopfronten kan vi även glädjas åt Texas-kollektivet BROCKHAMPTON som skapat vågor med tre volymer av skivserien ”SATURATION” och är aktuella med nya albumet ”PUPPY” i sommar. Det kreativt minimalistiska anknyter för många till Odd Futures glansdagar och lovar gott i en era där rapmusik alltför ofta tillrättalagts kortsiktigt för radio och streaming.

 

 

@jorjasmith_ —> @wayoutwestfestival #wowgbg #jorjasmith

Ett inlägg delat av wayoutwestfestival (@wayoutwestfestival)

 

 

UK-stjärnskottet Jorja Smith tilldrar sig på förhand även stort intresse med debutalbum ute under sommaren, med sommaren 2018 som definitivt genombrott. J HUS skapade snudd på upplopp i Stockholm på grund av stort intresse och för liten konsertlokal. London-rapparen lär bli ett uppskattat inslag med sin säregna kombination av hiphop, afrobeat, dancehall och grime. Afrobeat-stjärnan Wizkid gör även ett efterlängtat framträdande på svensk mark efter flera framgångsrika samarbeten och remixer med Wale, Drake, Skepta med flera.

 

 

@6lack ––> @wayoutwestfestival #6lack #wowgbg

Ett inlägg delat av wayoutwestfestival (@wayoutwestfestival)


 

 

Ett av r&b-världens mest omtalade namn, 6LACK, skulle kommit till Sverige för första gången i vintras men fick då förhinder. Nu är den Atlanta-bördige artisten äntligen på väg mot våra breddgrader och efter hans festivalhäng med Jay-Z och Beyoncé på Coachella så stegras förväntningarna ytterligare. Debutalbumet kom hösten 2016 och ryktas få en få en uppföljare redan i år!

 

 

@jasontmbk —> @wayoutwestfestival #wowgbg #timbuktu

Ett inlägg delat av wayoutwestfestival (@wayoutwestfestival)

 

 

Bland våra svenska artister ser vi med glädje fram emot att se Timbuktu och Damn! göra återkomst på scen, både med musik och hyllade föreställningen ”En Droppe Midnatt”. Efter utsålda hus land och rike runt är det även dags för Mwuana att inta Slottsskogen medan vi återser Snoh Aalegra i Sverige på klubbscenen Stay Out West.

 

En sak är säker – Kingsize Magazine och alla samtliga festivalbesökare får en delikat uppgift i att planera dagfester, spelningar och festivalhäng på ett optimalt sätt.

 

 

Way Out West – Slottsskogen, Göteborg.
9 – 11:e augusti 2018

 

Mer info via Wayoutwest.se

 

 

 

@snohaalegra ––> @wayoutwestfestival #snohaalegra #wowgbg

Ett inlägg delat av wayoutwestfestival (@wayoutwestfestival)

 

 

 

@mwuana ––> @wayoutwestfestival #mwuana #wowgbg

Ett inlägg delat av wayoutwestfestival (@wayoutwestfestival)Publicerat:
RedaktionenNULL