Månaderna springer fram i rasande takt och snart är det dags för festivalsommar. För att inte gå miste om årets tyngsta konserter måste du vara ute i god tid när du ska köpa biljetter och planera din festivalstrategi. Här tipsar vi om de bästa hip hop-festivalerna att besöka 2020.

 

Rolling Loud, USA

Rolling Loud i Oakland, Kalifornien är världens största hip hop-festival som går av stapeln under tre dagar i september. Några av de största namnen som har uppträtt på festivalen är Kendrick Lamar, J. Cole, Future, Lil Wayne, A$AP Rocky, Travis Scott, Young Thug, Post Malone, Migos, Kodak Black, Lil Uzi Vert, 21 Savage, Lil Yachty, Lil B och många fler. Festivalen är ganska dyr och att ta sig till USA kostar också en del. För att kunna gå kan du både låna till oförutsedda utgifter som kan uppstå under resan, men även till biljetten och färdvägen dit. Lyckas du inte få tag på en biljett kan du kolla in Rolling Loud andra festivaler som sker vid olika tillfällen i hela USA samt i andra länder.

Paris Summer Jam, Frankrike

Paris Summer Jam startade 2018 och pågår bara under en dag i augusti. Festivalen tar plats i Paris västra förorter på nybyggda U-Arena. Första året var Kendrick Lamar, N.E.R.D och Brockhampton headliners och vi kan förvänta oss massa intressanta franska rappare i år. Festivalen kommer att återkomma år efter år, men att ha lyckats boka så pass stora artister de två första åren är en riktig bragd.

Wireless Festival, U.K

Wireless Festival i Londons Finsbury Park är för många sommarens höjdpunkt. På festivalen 2019 var stora namn som Cardi B, Travis Scott, A$AP Rocky, Rae Sremmurd, Migos, Tory Lanez och Ella Mai headliners. Årets line-up förväntas vara lika imponerande, för Wireless har blivit en av Londons största hip hop-festivaler. Den pågår den 3-5 juli 2020.

Fresh Island Festival, Kroatien

I kroatiska Novalja och stranden Zrce arrangeras sommarens tyngsta fest som många brukar kalla för ett paradis för hip hop-fans. På dagarna är hela eventet ett strand- och poolparty, men på kvällarna förvandlas det till en klubb. Det finns fyra huvudscener; Papaya, Rocks Club, Aquarius och Kalypso. Samtliga scener är med på listan “the World’s Top 100 clubs” av DJ Mag. I år hålls festivalen den 4-9 juli, men man kan komma tidigare om man vill och vara med på förfesten som pågår två dagar innan. Line-up för 2020 inkluderar DaBaby, Wizkid, D-Block Europe, Tim Westwood och Semtex.

Dunderfestivalen, Sverige
ODZ från Stockholm har skapat den nya sommarfestivalen Dunder, som vi har skrivit om tidigare här på sidan. Det är en tvådagars-festival som hålls på Kinapalatset Dragon Gate, cirka en timme från Stockholm intill E4:an. ODZ bokar alla artister som kommer att uppträda på två scener och det kommer även att finnas ett klubbdansgolv. Missa inte att vara med från början den 24-25 Juli 2020.

Foto: Austin Neill on Unsplash