62429f791c0bfc1aba6ef852
Guleed bokad till Gather Music Festival i Stockholm


Avslöjar också samarbeten med 10 klubbar.

 

 

Konceptet Gather Music Festival som gratisfestival går ut på att skapa samarbeten mellan olika arrangörer för att möjliggöra nedslag och möten inom olika musikgenres. Detta för att lyfta en större mångfald på klubb – och musikscenen i Stockholm men även för att skapa möjligheter för besökare att röra sig utanför sina egna vanemönster och besöka nya klubbar i Stockholms nattliv och upptäcka nya musik.

 

“Att vi har ett sådant brett stöd och engagemang från alla kompetenta nöjesaktörer i Stockholm känns jätteroligt. Vi tror att med det här breda uppslutningen verkligen kan ge Stockholms nattliv en energiinjektion och lite extra adrenalin inför hösten.“ säger Jakob Grandin, Grundare av Gather.

 

En av Gather Music Festivals samarbetspartners är bokningsbolaget Tukio som kommer att kurera en kväll på Obaren och skapa ett musikaliskt möte mellan Ghazal, med-grundare av skivbolaget Staycore, Malmö-rapparen Guleed från det kreativa kollektivet Malmö New Wave och DJ-duon Glocken Gold som består av Ibrahim Handulleh och Nino El-Khoury.

 

“Att tänka utanför boxen och ifrågasätta som artist är någonting som är självklart i de flesta fallen. Det är även något vi anser borde implementeras av bokare, att inte bli för bekväma. Akter som Staycore och Malmö New Wave har inte blivit associerade från ett live-sammanhang tidigare men de förenas i det att de båda är nyskapande och ligger i framkant i respektive genre. Det gör att de är givna tillsammans.” säger Tukios Ibrahim Handulleh, Co-Founder Tukio.

 

Nu släpper man namnen på de tio klubbar som festivalen kommer göra nedslag på.

 

Gather Music Festival
13-16 september
Spy Bar
Morfar Ginko
Hornhuset
Konsthall C
Häktet
Nya Carnegiebryggeriet
Under Bron
Hosoi
Obaren
Nobelberget

 

Fler artister TBA

 

Mer info: https://www.gatherfestival.com/gather-music

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL