5f2d30fa05d9010e180815f2
Grammynominerade soulgruppen Black Pumas till Sverige


 

 

Soulgruppen Black Pumas, bestående av sångaren Eric Burton och producenten Adrian Quesada, stod förra veckan Grammynominerade i kategorin “Best New Artist” med debutalbumet från 2019. Gruppen har beskrivits som “Wu-Tang Clan möter James Brown”, av radiostationen KCRW. Nu står det klart att Black Pumas kommer till Sverige på turné senare i år. Konsertarrangören FKP Scorpio beskriver gruppen i ett pressutskick:

 

“Ibland kan det du efter söker efter med ljus och lykta visa sig finnas rakt framför näsan på dig. Eller som i fallet med Black Pumas, lite längre ner för gatan. 2017 hade Grammyvinnade gitarristen och producenten Adrian Quesada spelat in några instrumentella låtar i sin studio i Austin i Texas, och sökte nu efter en sångare. Han kände många sångare men var på jakt efter något riktigt speciellt. Han sökte via vänner i Los Angeles, i London, men ingen kändes helt rätt. Samtidigt hade Eric Burton precis flyttat till just Austin för att försörja sig som gatumusikant, bara ett stenkast från Quesadas studio. Med en bakgrund inom kyrkokör och ett stort intresse för musikteater var han kanske inte given för en karriär på topplistorna, men när Quesada blev tipsad av en vän om ”den bästa sångaren han någonsin hört” ändrades gatumusikantens öde.”

 

 

Black Pumas åker i höst ut på världsturné, och 23:e november 2020 besöker gruppen Berns i Stockholm. Biljetterna släpps 7:e februari kl. 10:00 via Eventim.se.

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL