cherrie-dida-redbull-sound-LS
Fyra svenska artister utvalda till musiksatsning – uppträder i Sverige & USA


 

 

I samband med Way Out Wests panelsamtal WOW Talks avslöjades att fyra svenska artister valts ut till Red Bull Sound Select som nu lanseras i Sverige. Plattformen har under flera år funnits i USA och där har bland annat Chance the Rapper och Gallant uppmärksammats.

 

 

Klara för Red Bull Sound Selects satsning i Sverige är; Cherrie, Michel Dida, ShitKid och Namasenda. Artisterna i satsningen får möjligheten att uppträda på musikfestivalen “30 Days In LA” i höst.

Bakom valet av artister står RMH:s Babak Azarmi samt Johanna Beckman. Den förstnämnde säger i ett pressmeddelande:

”Det är två konstnärer som jobbar hårt med det, de tror på och vet hur man hustlar sig fram för att bygga något fantastiskt. Deras musikaliska språk är unikt och internationellt, även om det är på svenska. Så att få lyfta in dem i ett världsomfattande projekt som RBSS, var enkelt.”

 

 

Den första delen av Red Bull Sound Select består i konserter där de utvalda artisterna uppträder tillsammans med en headliner. Konserterna kommer presenteras under hösten precis som chansen för de utvalda artisterna att delta i “30 Days in LA”, en månadslång musikfestival i Los Angeles.

 

 

 

Cherrie uppträdde även i fredags på Stockholm Kulturfestival / WeAreSthlm:

 

Allsång i kungsan med @chvrrie #wearesthlm

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)Publicerat:
RedaktionenNULL